Πέμπτη 3 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλλο ένα έγκλημα

Για άλλη μια φορά, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι υπόλογες για την υποκίνηση της παράνομης μετανάστευσης με αποτέλεσμα τον θάνατο Κουβανών, που παραμυθιάζονται για «τη Γη της Επαγγελίας»...

Με τον «Μεταναστευτικό Μεταρρυθμιστικό Νόμο των ΗΠΑ για την Κούβα» (Cuban Adjustment Act) δίνεται αυτόματα σε όλους τους Κουβανούς που πατάνε σε αμερικανικό έδαφος, δικαίωμα μόνιμης κατοικίας και απασχόλησης μετά από ένα χρόνο παραμονής, πράγμα που φυσικά δεν ισχύει για άλλους μετανάστες, εκτός αν έχουν την ηλικία και δεχτούν να... πάνε «εθελοντές» στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ενα τέτοιο έγκλημα διαπράχθηκε πριν από λίγες μέρες όταν κάποιοι Κουβανοί επιχείρησαν να μεταβούν παράνομα στις ΗΠΑ με σαπιοκάραβο, το οποίο λίγο μετά την αναχώρησή του άρχισε να μπάζει νερά με αποτέλεσμα δύο άτομα να πνιγούν.

Ο συγκεκριμένος Νόμος - που έχει τεθεί σε λειτουργία από το 1966 - ευθύνεται για πολλούς θανάτους Κουβανών που παρακινούνται να μεταναστεύσουν παράνομα, πληρώνοντας ταυτόχρονα μεγάλα ποσά στην κουβανο-αμερικανική μαφία του Μαϊάμι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ