Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
«Πράσινο φως» για την κατάθεση Νικολιτσόπουλου

Ενώ σήμερα ή αύριο αναμένεται να δοθεί στους διαδίκους της υπόθεσης Ζαχόπουλου η δικογραφία με τις μέχρι τώρα καταθέσεις που έχει πάρει ο ανακριτής Δημήτρης Οικονόμου, ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο ίδιος ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος, προς το παρόν είναι ιατρικώς αδύνατον να καταθέσει. Αντίθετα, οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για να καταθέσει ένας άλλος σημαντικός μάρτυρας ο εργατολόγος Χρήστος Νικολουτσόπουλος, που νοσηλεύεται στο «Αιγινίτειο» με αυτοκτονικό ιδεασμό.

Η μη κατάθεση πάντως του Ζαχόπουλου, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, ενώ είναι πολύ πιθανή η αποφυλάκιση της ήδη προφυλακισμένης στον Κορυδαλλό πρώην ερωμένης του Ζαχόπουλου, Εύης Τσέκου. Δικαστικοί κύκλοι πάντως εκτιμούν ότι ο ανακριτής συντάσσει νέα κατηγορητήρια και την ερχόμενη βδομάδα θα στείλει τις σχετικές κλήσεις σε απολογία.

Χτες κατέθεσε στον ανακριτή μία υπάλληλος της τράπεζας «BNP Paribas», στην οποία κατέθεσε το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης. Για την υπόθεση αυτή κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ο εφοπλιστής Θανάσης Λασκαρίδης, τον οποίο ο Αναστασιάδης είχε εμπλέξει στην υπόθεση της κατάθεσης του ποσού, υποστηρίζοντας αρχικά ότι τα είχε πάρει από αυτόν με σκοπό την εξαγορά μετοχών της εφημερίδας. Ο Λασκαρίδης ζητά από τον Αθανασιάδη 2 εκατ. ευρώ. Ο δικηγόρος του εφοπλιστή δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με την προέλευση και τη διακίνηση του συγκεκριμένου ποσού.

Εντός των ημερών αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του ανακριτή και τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ