Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Χέρι χέρι» και στη «Ζαχοπουλειάδα»

Προ ενός μηνός ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκε αν το κόμμα του συμφωνεί να προσέλθουν στην επιτροπή της Βουλής τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού, όπως είχαν ζητήσει τότε οι βουλευτές της ΝΔ. Ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση αυτό να γίνει» (Γ. Ραγκούσης, 8/1/2008).

Και συνέχισε: «(...)δεν μπορεί πια ο κ. Καραμανλής να ξεφύγει με την πρόταση και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Θα έρθει υποχρεωτικά, εφόσον, βεβαίως, δεν αρνηθεί τις πολιτικές του ευθύνες για μια ακόμη φορά, στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής».

Αμέσως μετά και στην ερώτηση δημοσιογράφου «θα δώσετε εντολή στον κ. Βενιζέλο να πάει και να πει για τα έργα και τις ημέρες του, ή όχι;», ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

«Δε θα χρειαστεί καμία εντολή, ούτε ο κ. Βενιζέλος ούτε κανένα άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το αυτονόητο».

Στην επόμενη ερώτηση δημοσιογράφου αν «είναι αυτονόητο να προσέλθει ο κ. Βενιζέλος», ο κ. Ραγκούσης απάντησε:

«Βεβαίως, όλα τα στελέχη μας. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Απεναντίας, θα εκτεθούν, ακόμη μια φορά σας ξαναλέω, είναι μια προφανής κίνηση αποπροσανατολισμού».

*

Αυτά έλεγε το ΠΑΣΟΚ ένα μήνα πριν. Ηταν τότε που τα «παπαγαλάκια» του λασπολογούσαν ότι το ΚΚΕ «κάνει πλάτες στον Καραμανλή» για να μην προσέλθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το θέμα Ζαχόπουλου.

Χτες, όμως, το ΠΑΣΟΚ μετέβαλε στάση.

Από εκεί που έλεγε ότι τα στελέχη του δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, έπραξε ακριβώς το αντίθετο, και αρνήθηκε την παρουσία των βουλευτών του, πρώην υπουργών Πολιτισμού, στην επιτροπή.

Από εκεί που έλεγε ότι «δε θα αφήσει τον Καραμανλή να ξεφύγει» και ότι για το σκοπό αυτό θα πήγαιναν και τα δικά του στελέχη - πρώην υπουργοί στην επιτροπή, ουσιαστικά απάλλαξε τον Καραμανλή από την υποχρέωση να προσέλθει στην επιτροπή, ανοίγοντας «παράθυρο» στα διαδικαστικά τερτίπια της ΝΔ ώστε να υπάρξει οδός διαφυγής του πρωθυπουργού.

Αν το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθετούσαν την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, τότε κανένας αντιπερισπασμός της ΝΔ και κανένα κοινοβουλευτικό «μαγειρείο» της Ρηγίλλης δε θα μπορούσε να αποτρέψει την παρουσία των πάντων στην επιτροπή. Μαζί και του πρωθυπουργού, η κλήτευση του οποίου εμφανιζόταν από μέρους τους, μέχρι προχτές, ως το «φλέγον» και το σημαντικότερο.

*

Ποιος, λοιπόν, «κάνει πλάτες» στον Καραμανλή; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να εξαντληθεί η υπόθεση Ζαχόπουλου στο επίπεδο της εντυπωσιοθηρίας; Ποιοι είναι αυτοί που παίζουν τις κουμπάρες, λέγοντας τη μια στιγμή το ένα και την επόμενη το ανάποδο; Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο για τα πεπραγμένα τους στο υπουργείο Πολιτισμού; Ποιοι είναι αυτοί που έχουν για μοναδικό τους μέλημα τον εκφυλισμό της υπόθεσης; Και ποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι και στην υπόθεση αυτή τηρείται απαρέγκλιτη η δικομματική αρχή «το 'να χέρι νίβει τ' άλλο»;


Γράφει:
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ