Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Μιλούν τα πεπραγμένα

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι πεδίο ούτε για την επένδυση ενός εκάστου εκ των υπουργών σε κάποιο προσωπικό πολιτικό χρηματιστήριο, ούτε βεβαίως μπορεί να επιτραπεί η δεδομένη κυβερνητική τακτική του «διαίρει και βασίλευε» να ναρκοθετήσει τον κοινό και ενιαίο αγώνα των εργαζομένων που απαιτείται να οικοδομηθεί ενάντια στην ενιαία επίθεση που δέχονται διαχρονικά από τις δυνάμεις του δικομματισμού.

Στο βαθμό, λοιπόν, που οι απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο κ. Θ. Ξανθόπουλος (και παρά τις διευκρινίσεις του ότι συνιστούν προσωπικές του θέσεις) συνεχίζουν να εκλαμβάνονται σαν «διαφοροποίηση» του κ. Σουφλιά στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε ότι οι θέσεις του κ. Σουφλιά και καταγεγραμμένες είναι και - το χειρότερο - έχουν εφαρμοστεί, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών.

*

Αντί άλλης απόδειξης αναφέρουμε ότι με το νόμο που φέρει εξ ημισείας το όνομα του κ. Σουφλιά (το άλλο είναι το όνομα του κ. Σιούφα), η ΝΔ ήδη από το 1993:

  • Αύξησε το χρόνο για την κατοχύρωση ασφαλιστικού δικαιώματος από τις 4.050 στις 4.500 μέρες ασφάλισης.
  • Αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους, άντρες και γυναίκες, στα 65 χρόνια, για τους ασφαλισμένους από την 1/1/1993.
  • Μείωσε τις συντάξεις αποσυνδέοντας το κατώτερο όριο συντάξεων του ΙΚΑ από τα 20 στα 18 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και καταργώντας τον υπολογισμό των δώρων των εορτών για τις συντάξεις του ΙΚΑ.
  • Τις μείωσε ακόμα παραπέρα επιβάλλοντας ως βάση υπολογισμού των συντάξεων το μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας 5ετίας και όχι διετίας, όπως ίσχυε πριν.

Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα έργα του κ. Σουφλιά (τα οποία όχι μόνο δεν τα κατάργησε αλλά τα επεξέτεινε το ΠΑΣΟΚ). Και τα υπενθυμίζουμε διότι η κυβέρνηση ως σύνολο και οι υπουργοί της ως άτομα δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από λόγια, όπως του κ. Ξανθόπουλου, που μάλιστα αφορούν σε επιμέρους και δευτερεύοντα ζητήματα του Ασφαλιστικού (πολύ περισσότερο όταν δεν είναι και δικά τους αυτά τα λόγια). Ειδικά, μάλιστα, όταν υπάρχουν τα πεπραγμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ