Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Μάχη για κουκούλωμα δίνει η κυβέρνηση

Τρόπους απεγκλωβισμού από την υπόθεση Ζαχόπουλου αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση, καθώς πληρώνει βαρύ πολιτικό τίμημα από την παραμονή της υπόθεσης στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Εχοντας από την πρώτη στιγμή «αθωώσει» την πολιτική της που παράγει πάσης φύσεως σκάνδαλα και εμμένοντας σταθερά στην προβολή της ροζ εκδοχής, η βασική έγνοια της κυβέρνησης είναι να «μείνει απέξω» από την υπόθεση ο Κ. Καραμανλής.

Από την άποψη αυτή ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει βγάλει προς τα έξω την εικόνα ενός πρωθυπουργού που δε γνώριζε το παραμικρό για τη διακίνηση και το περιεχόμενο του επίμαχου DVD. Ολη τη «δουλιά», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, τη διεκπεραιώνει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, ερήμην μάλιστα του ίδιου του πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος στην ερώτηση αν ο Γ. Ανδριανός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό πριν παραδώσει το DVD στη Δικαιοσύνη. «Ο κ. Ανδριανός, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, είναι ένας άνθρωπος ενήλικας, ο οποίος έχει μια εμπειρία στη ζωή, έχει μια θέση στην κοινωνία και έπραξε όπως έπρεπε να πράξει», είπε ο εκπρόσωπος, για να επανέλθει αμέσως μετά και να προσθέσει: «Σ' αυτή την κυβέρνηση τα στελέχη τα οποία διακρίνονται για το ήθος τους και γιατί σέβονται τον εαυτό τους, δε χρειάζεται να πάρουν άδεια για να κάνουν κάτι νόμιμο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει εμπνεύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Γ. Ανδριανός θα πάει στον ανακριτή αν τον καλέσει για συμπληρωματική κατάθεση. Σύμφωνα ωστόσο με κάποιες πληροφορίες, υπήρχαν δεύτερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για το αν πρέπει να αποκαλύψει το όνομα του δημοσιογράφου που του παρέδωσε το DVD, προκειμένου να φύγει η πίεση από το Μέγαρο Μαξίμου. «Σε σεναριολογία δεν μπαίνω», απάντησε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε για τα όσα ακούγονται περί μυστικής συμφωνίας με τον δημοσιογράφο ο οποίος έδωσε το DVD στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπέρ της αποκάλυψης του ονόματος του δημοσιογράφου από τον Γ. Ανδριανό τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αν. Καραμάριος, δηλώνοντας (στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ): «Κατά την άποψή μου ο κύριος Ανδριανός δεν έχει να χάσει και τίποτα να πει "ναι, μου το έδωσε ο τάδε", αντίθετα σώζει την κατάσταση». Επίσης, εκτίμησε ότι «κακώς αναμείχθηκε ο κύριος Ανδριανός». Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχει πολιτικό θέμα «αν στην πορεία των υποθέσεων εξακριβωθεί ότι υπήρχε κακοδιαχείριση από την άποψη των αρμοδιοτήτων του».

  • «Τέτοιες συμπεριφορές κάνουν κακό στον Καραμανλή και το έχω πει πολλές φορές. Αλλωστε, προ καιρού έχω μιλήσει για πρίγκιπες και χανουμάκια». Τα παραπάνω δήλωσε σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ