Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Νέα προνόμια στους μεγαλοϊδιοκτήτες

Παρά τους κυβερνητικούς κομπασμούς για την απλοποίηση της φορολογίας των ακινήτων και την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής στο πετρέλαιο θέρμανσης, το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που συζητείται από χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θεσπίζει για μια ακόμα φορά νέα προνόμια στους μεγαλοκαρχαρίες.

Οπως τόνισε και ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος η κυβέρνηση της ΝΔ δρομολογεί μια σειρά νομοθετήματα για το σύνολο των φόρων στα πλατιά λαϊκά στρώματα απαλλάσσοντας ταυτόχρονα το μεγάλο κεφάλαιο.

Και η σημερινή κυβέρνηση, είπε, με ταξική συνέπεια δρομολογεί τη φοροαπαλλαγή των κεφαλαιοκρατών και είναι χαρακτηριστικό ότι στα καύσιμα στο στόχαστρο μπαίνει η οικιακή χρήση και οι αγρότες ενώ οι ναυτιλιακές εταιρείες εξαιρούνται. «Αντί να κυνηγήσουμε το μεγάλο όπλο του λαθρεμπορίου κυνηγάμε μικροπεριπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι η παρακολούθηση της διακίνησης του πετρελαίου θα ανατίθεται σε ιδιώτες και το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα γιατί ως γνωστόν «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει». Θα υπάρξει νέα αφαίμαξη των λαϊκά στρώματα με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης είπε και δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο που είναι βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας, ισχυρίστηκε ότι με το νομοσχέδιο υλοποιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης αφού καταργείται ο φόρος για τις γονικές παροχές και τις κληρονομιές και απαλλάσσεται από τη φορολογία η απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι οι δικαιούχοι θα συνεχίσουν να το προμηθεύονται με μειωμένο φόρο και η διαφορά του φόρου θα επιστρέφεται από το δημόσιο στους διακινητές του (πρατηριούχοι, μεταπωλητές κ.ά.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για την ακρίβεια στη θέρμανση (2012-11-03 00:00:00.0)
Χαράτσια σε λαϊκή κατοικία και πετρέλαιο θέρμανσης (2012-07-12 00:00:00.0)
Μπαίνει μπροστά το σχέδιο κατάργησης (2010-10-14 00:00:00.0)
Πρόσθετα χαράτσια στα λαϊκά στρώματα (2007-11-23 00:00:00.0)
Πάνω 8,3% στο 9μηνο (2006-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ