Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ
Ανούσια καυγαδάκια με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου

Νέο «καυγαδάκι» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, γύρω από τους χειρισμούς στην υπόθεση Ζαχόπουλου προστέθηκε χτες με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση να χαρακτηρίζει «λανθασμένη» την πρόταση του Αλ. Αλαβάνου να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Η Χαριλάου Τρικούπη μετά την επίθεση φιλίας και τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου για τη συγκρότηση «φόρουμ διαλόγου» με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από δυο μήνες, το τελευταίο διάστημα συντηρεί μια ανούσια αντιπαράθεση με τον ΣΥΝ με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου. «Θεωρούμε ότι η πρόταση, η τοποθέτηση του κ. Αλαβάνου, είναι εξ ολοκλήρου λανθασμένη. Δεν μπορεί την ίδια στιγμή που οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον κ. Καραμανλή να προσέλθει στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο κ. Αλαβάνος αυτό να το αρνείται», δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θέλει να δώσει την εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι συμβάλλει στην προσπάθεια κουκουλώματος και συγκάλυψης αυτής της υπόθεσης. Γι' αυτό και είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλάβει σύντομα το λάθος του ο κ. Αλαβάνος και θα το διορθώσει. Διότι δεν είναι δυνατόν ο Συνασπισμός να αρνείται μια βαθιά κοινοβουλευτική διαδικασία ελέγχου, για μια τόσο πολύ σοβαρή υπόθεση που απασχολεί τον ελληνικό λαό τόσες βδομάδες, με πάρα πολύ μεγάλο βάθος και πάρα πολλές προεκτάσεις».

Την ίδια στιγμή, ο Γ. Ραγκούσης σχολίασε τις δηλώσεις του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε δήθεν «άνοιγμα» προς το ΚΚΕ, αφού πρώτα υποστήριξε ότι για «να αλλάξει το ΚΚΕ πρέπει να ηττηθεί», υποστηρίζοντας: «Εάν ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι το μέλλον του κόμματός του είναι μέσα απ' την ταύτισή του με το ΚΚΕ, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση και κανένα σχόλιο. Ας τοποθετηθεί το ΚΚΕ. Αλλά είναι προφανές ότι προς τα εκεί βλέπει ο κ. Τσίπρας».

Εξάλλου, ο Γ. Ραγκούσης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με τον τίτλο «από τον Ζαχόπουλο... όπισθεν στο Βενιζέλο», που αναφέρεται στην πρόταση της κυβέρνησης να ανοίξουν οι φάκελοι του υπουργείου Πολιτισμού από το 1996, υποστηρίζοντας ότι «αν επιδίωκε η εφημερίδα αυτό το πρωτοσέλιδο, να έχει κάποια σχέση με την πραγματικότητα, τότε θα έπρεπε να ξεκινάει από το πρόσωπο του κ. Ζαχόπουλου και να καταλήγει στο πρόσωπο του κ. Καραμανλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ