Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βάζουν πλάτη» με τη σιωπή τους

Γρηγοριάδης Κώστας

Οι μεγαλοεπιχειρηματίες «αλωνίζουν» μέσα στα σχολεία με κάθε ευκαιρία, το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά κοιτάει πώς να τους διευκολύνει και να τους ανοίξει πόρτες, ενώ η Ομοσπονδία των δασκάλων... δεν παίρνει θέση!

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ ήταν να συζητηθεί το θέμα του «Δικτύου Σχολικής Καινοτομίας», δηλαδή της διείσδυσης στα σχολεία των επιχειρηματικών κολοσσών που αντιπροσωπεύονται από τα ιδρύματα Λαμπράκη, Εθνικής Τράπεζας, Μποδοσάκη, Νιάρχου, Ωνάση, Κωστόπουλου, Λεβέντη και Ευγενίδου. Ωστόσο, η ΠΑΣΚ (παρά τη σχετική δέσμευσή της) αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, κάνοντας έτσι και τη ΔΑΚΕ να «τρίβει τα χέρια της», εφόσον δε θα βρισκόταν στη δύσκολη θέση να συμφωνήσει με τη διείσδυση των μεγαλοεπιχειρηματιών στην εκπαίδευση.

Αντίστοιχα, αρνήθηκαν οι παραπάνω παρατάξεις να πάρουν θέση για το κείμενο της Κομισιόν με τίτλο «Σχολεία για τον 21ο αιώνα», που αποτελεί «μπούσουλα» για τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις στη βασική εκπαίδευση.

Μ' άλλα λόγια, μέσα από το δρόμο της σιωπής «βάζουν πλάτη» για την απρόσκοπτη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ