Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εντολή «προσεχώς»

ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς επιβεβαίωσε χθες ότι αναθέτει «προσεχώς» εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Ισμαΐλ Χανίγια της «Χαμάς» και ότι αυτός θα είναι, εκτός απροόπτου, ο ηγέτης και της νέας κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κάλεσε χθες να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής μόλις επιτευχθεί συμφωνία για τη συγκρότηση παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, που θα «εκπληροί» τα κριτήρια της διεθνούς κοινότητας.

Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έκανε σαφές πως δε θεωρεί ότι η συμφωνία που έχει ήδη επιτευχθεί ανάμεσα στη «Χαμάς» και τη «Φατάχ» «ικανοποιεί» τις απαιτήσεις του Κουαρτέτου (Μόσχα, Ουάσινγκτον, ΣΑ/ΟΗΕ, ΕΕ) η επόμενη κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής να «αναγνωρίζει» το Ισραήλ.

Στο μεταξύ ένας 19χρονος Παλαιστίνιος, μέλος των Ταξιαρχιών του Αλ Ακσα, σκοτώθηκε το πρωί της Τετάρτης, ενώ συναρμολογούσε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην πόλη Νάμπλους, δήλωσαν αξιωματούχοι των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ