Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ
Συνεχίζονται οι εργασίες

ΑΒΑΝΑ.--

Συνεχίζονται οι εργασίες της 14ης Συνόδου του Κινήματος των Αδεσμεύτων (NAM) που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στην Αβάνα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από τουλάχιστον 104 χώρες.

Η Πολιτική Επιτροπή έχει ήδη ολοκληρώσει τη συζήτηση όλων των άρθρων που σχετίζονται με τα διεθνή προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα καθώς και ζητήματα που αφορούν περιφερειακά και εθνικά θέματα, και τώρα επικεντρώνεται στη συζήτηση νέων προτάσεων που έχουν κάνει κάποιες χώρες μέλη.

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή έχει επίσης ολοκληρώσει τη συζήτηση και την έγκριση των άρθρων για το σχέδιο της τελικής απόφασης που σχετίζεται με τα οικονομικά προβλήματα και την ανάπτυξη, και τώρα συζητά τα άρθρα που σχετίζονται με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι υπουργοί Εξωτερικών συζητούν τρόπους ώστε να συντονίσουν τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον του Κινήματος στις αντίξοες συνθήκες της σημερινής κατάστασης, με τους περισσότερους να ζητούν την αναζωογόνησή του. Αναμένεται επίσης να αναζητηθούν στρατηγικές για την ενίσχυση του ρόλου του ΝΑΜ στις διεθνείς σχέσεις.

Σημαντική θέση στις συζητήσεις θα έχει η καταπολέμηση της φτώχειας, της τρομοκρατίας, η μη ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών, καθώς και η προώθηση της ανάπτυξης και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ