Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Εφιαλτικό καθημερινό μακελειό

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Η δωσιλογική «αστυνομία» του Ιράκ ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε χτες μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας 66 σορούς γαζωμένες από σφαίρες, με εμφανή σημάδια βασανισμών, ενώ δύο αυτοκίνητα - βόμβες κόστισαν τουλάχιστον 28 ζωές και 75 τραυματισμούς, μετέδωσε χτες βράδυ το «Γαλλικό Πρακτορείο». Επίσης χτες, ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι άλλοι δύο άνδρες του έχασαν τη ζωή τους στο Ιράκ.

Στο μεταξύ, ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης Ολιβερ Στόουν χαρακτήρισε χτες από την Ιαπωνία τον πόλεμο στο Ιράκ ως έναν «εφιάλτη για τον κόσμο» και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Καταδικάζω τον πόλεμο στο Ιράκ. Πιστεύω πως έχει επιδεινωθεί και έχει γίνει ένας εφιάλτης για τον κόσμο και για τη χώρα μου», είπε ο Στόουν, που πάντως δεν απέφυγε να πει ότι ήταν «θεμιτή» η «επιθυμία για εκδίκηση» (;) των Αμερικανών (συλλήβδην και τσουβαληδόν;) αλλά «εξετράπη» στον πόλεμο στο Ιράκ - δήλωση που δικαιολογεί «άλλους», πραγματικούς και υποθετικούς, πολέμους.

Επίσης χτες, η παντελώς άγνωστη ένοπλη οργάνωση «Ταξιαρχίες των Λιονταριών της Αρετής» απείλησε να σκοτώσει τον Τούρκο Γιλντιρίμ Τεκ που είχε απαγάγει στις 27 Ιούλη, εάν η Αγκυρα δεν υποχρεώσει τουρκική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο Ιράκ ως υπεργολάβος των αμερικανικών δυνάμεων, να κλείσει μέσα σε 72 ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ