Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δεν αποδοκιμάζει τις μυστικές φυλακές της CIA

Αποστάσεις από τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για «ακραίες» επιλογές του Τζ. Μπους κρατά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι μάλλον ενοχλήθηκε, όπως και ο Α. Ανδριανόπουλος, από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του Κάρ. Παπούλια, εκφράζοντας ίσως και τα «αισθήματα» των ΗΠΑ γι' αυτό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που ρωτήθηκε χτες από τον «Ρ» αν οι απόψεις που εξέφρασε σε γερμανική εφημερίδα ο Κάρ. Παπούλιας εκθέτουν την κυβέρνηση και τη χώρα, περιορίστηκε να απαντήσει «σεβόμαστε τον Πρόεδρο και τις απόψεις του», αποφεύγοντας σαφώς να συμφωνήσει με τις απόψεις του.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν έχει αποδοκιμάσει τις μυστικές φυλακές της CIA και το κολαστήριο στο Γκουαντάναμο, ζήτημα στο οποίο διαφοροποιήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνοντας ότι «καμία χώρα -μέλος της ΕΕ δεν πρέπει να ανέχεται φυλακές της CIA ούτε Γκουαντάναμο, όπως κάνει ο φίλος μας Πρόεδρος Μπους».

Επιπλέον, η κυβέρνηση ποτέ δεν έχει απαντήσει πειστικά για την ενδεχόμενη εμπλοκή της στις Air-CIA μεταφορές «υπόπτων» για τρομοκρατία, ενώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες για τις πολιτικές ευθύνες της όσον αφορά στην απαγωγή Πακιστανών μεταναστών. Μάλιστα, μόλις χτες η πακιστανική κοινότητα επανήλθε καταγγέλλοντας την ύπαρξη μυστικών φυλακών στην Ελλάδα, όπου κρατήθηκαν Πακιστανοί το περασμένο καλοκαίρι. Τρεις από τους Πακιστανούς που απήχθησαν δηλώνουν ότι αναγνώρισαν μία από τις φυλακές στο Χαλκούτσι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ