Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Στηρίζει και... διαφημίζει το ρόλο του

Νέα, «επικοινωνιακή», παρέμβαση προέκυψε χτες από το υπουργείο Ανάπτυξης στο θέμα της «ΜΕΒΓΑΛ», καθώς ζήτησε επίσπευση του έργου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την ενεργητικότερη εμπλοκή της στην υπόθεση. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας ζήτησε χτες από τον πρόεδρό της Σπ. Ζησιμόπουλο να παρέμβει η Επιτροπή στην υπόθεση «ΜΕΒΓΑΛ» ως πολιτική ενάγουσα. Ανάλογο αίτημα απηύθυνε και στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να παρέμβει και το δημόσιο ως πολιτικός ενάγων στην υπόθεση.

Η συνάντηση του Δ. Σιούφα και του υφυπουργού Γ. Παπαθανασίου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού ζητήθηκε από τους ίδιους προχτές, με σκοπό, όπως δηλώθηκε, να ενημερωθούν για την πορεία και το έργο της Επιτροπής μετά τις αποκαλύψεις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η πολιτική ηγεσία του, ως εποπτεύουσα της Επιτροπής Ανταγωνισμού», επανέλαβε ότι «στηρίζει το έργο της επιτροπής και δε θα επιτρέψει λοξοδρομήσεις και σκιές στο έργο της και την αποστολή της». Ζητήθηκε επίσης επιτάχυνση του επανελέγχου των εισηγήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού «στο επίμαχο διάστημα». Υπέρ του έργου της Επιτροπής έχει ταχθεί και ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της στήριξης του «υγιούς ανταγωνισμού», ο οποίος, ανεξάρτητα από το πόσο «υγιής» είναι, ουδεμία σχέση έχει με την πιθανότητα ουσιαστικής μείωσης των τιμών του γάλακτος.

Το ΙΝΚΑ

Μέσα στο κλίμα των ημερών, εντάσσεται αρμονικά και η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το «ΝΕΟ ΙΝΚΑ» (ΙΝΚΑ) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών «κατά παντός κατά το νόμο υπεύθυνου του υπουργείου Ανάπτυξης» για την επιχορήγηση με χρήματα του Δημοσίου σωματείων - ενώσεων καταναλωτών, «οι οποίες δεν έχουν τα ελάχιστα στοιχεία νομιμότητας, νομιμοποίησης και νομίμου εκπροσωπήσεως», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του. Το ΙΝΚΑ κατήγγειλε ότι «συγκεκριμένες συμπεριφορές των αρμόδιων κρατικών οργάνων (κυβερνητικών και υπηρεσιακών) του υπουργείου Ανάπτυξης χρήζουν δικαστικής διερευνήσεως». Ζήτησε επίσης να ελεγχθούν τα στοιχεία των επιχορηγούμενων φορέων για το αν δικαιολογείται η επιχορήγησή τους, ποιοι εισέπραξαν τα ποσά και τα κριτήρια διάθεσής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ