Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ζήτησε παραιτήσεις υπουργών

Παραιτήσεις υπουργών της κυβέρνησης ζήτησε χτες ο Γ. Παπανδρέου με αφορμή το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ, συντηρώντας με τον τρόπο αυτό την όξυνση της δικομματικής αντιπαράθεσης, πίσω από την οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να κρύψουν ότι δεν τολμούν να στραφούν και να εναντιωθούν στο σύστημα που υπηρετούν και το οποίο γεννά τη διαφθορά.

«Αυτονόητο είναι να ζητήσει ο πρωθυπουργός παραιτήσεις υπουργών, οι οποίοι έχουν τεράστιες ευθύνες για τις επιλογές, τις τοποθετήσεις, τις πρακτικές, την αδιαφάνεια και την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών», είπε ο Γ. Παπανδρέου αμέσως μετά τη συνεδρίαση των συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν γίνουν παραιτήσεις κάτω από τη γενική κατακραυγή, ο πρωθυπουργός θα κρύβεται, γιατί αδυνατεί να ξεφύγει από υπόγειες δεσμεύσεις εντός ή εκτός του κόμματός του».

Ο Γ. Παπανδρέου, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, προσπάθησε να εμφανίσει το ΠΑΣΟΚ σαν το κόμμα που μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Μίλησε για «βαθιά πολιτική, οικονομική και ηθική κρίση την οποία περνάει η χώρα», ξεχνώντας προφανώς ότι την ίδια κρίση περνούσε και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι καίριες» και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος «έκανε συγκεκριμένες προτάσεις» που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν «θεσμούς, αρχές και κανόνες» τους οποίους η κυβέρνηση «καταστρατήγησε». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι σήμερα αποκαλύπτονται νέες πτυχές του σκανδάλου με τη ΜΕΒΓΑΛ και σημείωσε ότι υπάρχει «προσπάθεια της κυβέρνησης για συγκάλυψη».

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης των συντονιστών συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην Παιδεία και ενώ μόλις την προηγούμενη Κυριακή από τη ΔΕΘ ο Γ. Παπανδρέου, στηρίζοντας τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, ζήτησε ουσιαστικά κατάργηση του «άρθρου 16», ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής έχει «ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Παιδεία».

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ συμφωνούν με την κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά ο Γ. Παπανδρέου ...κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι σε «κανένα Υπουργικό Συμβούλιο, παρά τις διακηρύξεις του, δεν έχει συζητήσει την κατάσταση» στην Παιδεία, την οποία οδηγεί, όπως είπε, σε «όξυνση και απαξίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ