Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ»
Σημαντικά τα προβλήματα στη Δικαιοσύνη

Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι μαχόμενοι και νέοι δικηγόροι, διαπίστωσε χτες πολυμελής κοινή αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας και της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Αθήνας Ηλία Νικολόπουλο και τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Χαλβατζή, κατά τη διάρκεια περιοδείας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η αντιπροσωπεία, που περιόδευσε για πάνω από δύο ώρες στο χώρο, συναντήθηκε με δεκάδες εργαζόμενους και δικαστικούς υπαλλήλους, καθώς και με δικαστικά στελέχη, αλλά και αρκετούς δικηγόρους. Στις συζητήσεις που είχαν μαζί τους, διαπίστωσαν το οξύτατο πρόβλημα της γραμματείας των δικαστηρίων. Είναι ενδεικτικό ότι από τις 7.500 οργανικές θέσεις, οι 2.000 είναι κενές.

«Τα προβλήματα των εργαζόμενων στη Δικαιοσύνη δεν είναι λίγα, όπως και τα προβλήματα της μαχόμενης δικηγορίας και ειδικότερα των νέων δικηγόρων», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής. Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι «στα πλαίσια του αστικού κράτους, και η Δικαιοσύνη, έχει συγκεκριμένες επιλογές και προσανατολισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα όλες σχεδόν οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές».

Ξεχωριστή συζήτηση έγινε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Νομικών. Από το Ταμείο, αφαιρούνται βασικοί πόροι - χωρίς να αναπληρώνονται - με παράλληλη αύξηση των εισφορών των δικηγόρων. Μάλιστα, οι νέοι δικηγόροι, όπως σημειώθηκε στην αντιπροσωπεία, κινδυνεύουν να μη λάβουν ποτέ σύνταξη!

«Διαπιστώσαμε αυτό που γνωρίζαμε ήδη», τόνισε από την πλευρά του ο Ηλ. Νικολόπουλος με δηλώσεις του. Και σημείωσε ότι δεν είναι μόνο οι κενές οργανικές θέσεις, αλλά «και το γεγονός της προϊούσας ιδιωτικοποίησης των πάντων». Και πρόσθεσε: «Με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ζητείται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι (τουλάχιστον να έχει τέτοια δυνατότητα η μελλοντική κυβέρνηση), να διορίζονται με ιδιωτικού δικαίου συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσα και στο σκληρό πυρήνα του Δημοσίου, όπως είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι και υπουργεία κλπ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ