Σάββατο 23 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΛΑΜΙΑ
«Καβάλησε καλάμι» ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ

Την έντονη αντίδραση της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ προκάλεσε η αναφορά του Φώτη Σερέτη, υποψήφιου δημάρχου Λαμίας με το ΠΑΣΟΚ, ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ είναι υποβαθμισμένοι ποιοτικά, σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στην εφημερίδα «Σέντρα» της Λαμίας.

Τμήμα της συνέντευξης παραθέτουμε παρακάτω:

«Ερώτηση: Δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε την άλλη βδομάδα ότι θα κάνετε ένα κάλεσμα στους κομμουνιστές; (σ.σ. τις προάλλες έκανε δημόσια "άνοιγμα" στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ζητώντας τους να τον ψηφίσουν για να έχουν το "δικό τους δήμαρχο").

Φώτης Σερέτης: Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει. Οι κομμουνιστές, η βάση του ΚΚΕ δεν έχουν καμία σχέση με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Σαφώς οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι άνθρωποι διαφορετικοί, γι' αυτό και τους αντιμετωπίζω με αυτόν τον τρόπο...

Ερώτηση: Είναι και μεγάλη μάζα...

Φ. Σερέτης: Δεν είναι θέμα μάζας. Είναι θέμα ποιότητας ψηφοφόρων...

Ερώτηση: Είναι υποβαθμισμένοι ποιοτικά οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ;

Φ. Σερέτης: Σαφώς... Είπα θέμα ποιότητας πολιτικής.

Ερώτηση: Οταν λέτε είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ υποβαθμισμένης πολιτικής ποιότητας τι εννοείτε;

Φ. Σερέτης: Δε μίλησα για υποβάθμιση ψηφοφόρων είπα ότι υπάρχει μια πολιτική διαφορά στη σκέψη. Κάθε πολιτικός φορέας έχει τις απόψεις του. Αυτό.

Ερώτηση: Είπατε υποβαθμισμένοι πολιτικά...».

Ξεπέρασε τα όρια

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο Σερέτης ξεπερνώντας τα όρια της πολιτικής αμετροέπειας, με περισπούδαστο ύφος, αυτοαναγορεύτηκε σε πολιτικό παράγοντα, που μπορεί να αξιολογεί τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και γενικότερα το λαό, σύμφωνα με τις δικές του πολιτικές επιδιώξεις.

Μακριά από τους αγώνες του λαού μας, με την υπεροψία του ανθρώπου της εξουσίας που διαμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ, είναι αδύνατο να έχει αντίληψη της ποιότητας του προβληματισμού των ανθρώπων, που αγωνίζονται με ιδανικά για την προοπτική μιας άλλης κοινωνίας, για ένα καλύτερο αύριο.

Το ΚΚΕ, οι ψηφοφόροι του και κάθε προοδευτικός εργαζόμενος, τον έχουν ήδη κατατάξει σε αυτούς που πρέπει να "μαυριστούν", σαν υπηρέτης και εκφραστής αντιλαϊκών πολιτικών, σαν αυτές που προωθεί και ο κ. Κοτρωνιάς και το κόμμα του.

Θεωρούμε τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Λαμίας πολιτικό ολίσθημα, που υποβαθμίζει συνολικά την ποιότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης και πρέπει αντικειμενικά να αποτελέσει ένα επιπλέον κριτήριο των Λαμιωτών για την καταψήφισή του στις δημοτικές εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ