Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ραντεβού μετά από δύο χρόνια!

Περιοδεία του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μανουσογιαννάκη

Εκεί όπου η πολιτική του δικομματισμού οδηγεί το «κράτος πρόνοιας» σε διάλυση, προσφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά και οι οικογένειές τους ως λεία στην εμπορευματοποίηση, βρέθηκε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκης, συνοδευμένος από τον υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Χ. Χουρδάκη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας, που έγινε χτες το πρωί στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, στην οδό Νοταρά, όπου εργαζόμενοι και γονείς περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκεί όπου υπάρχουν περιπτώσεις όπου ένα ραντεβού για εξέταση παιδιού χρειάζεται να κλειστεί από ένα έως δύο χρόνια πριν, πράγμα που σημαίνει πως το παιδί, με δεδομένο ότι οι χρόνοι μετράνε πολύ διαφορετικά στις μικρές ηλικίες, θα έχει περάσει σε επόμενη ηλικιακή φάση μέχρι να αρχίσει η όποια θεραπεία.

Η διευθύντρια του Κέντρου, ψυχίατρος Σάσα Διαμαντοπούλου, υπογράμμισε ότι η στρατηγική που ακολουθείται είναι αυτή του «ώριμου φρούτου». Δηλαδή, με την πολιτική της υποχρηματοδότησης, στο συγκεκριμένο Κέντρο αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς να αγοράζουν οι ίδιοι τα υλικά που χρειάζονται για την εκπαίδευση. Ετσι οδηγείται στην κατάρρευση το σύστημα της κοινωνικής πρόνοιας και τελικά στην εμπορευματοποίησή του. Ο Γ. Μανουσογιαννάκης εξέφρασε την ανάγκη να υπάρχει συστηματική παρακολούθηση των όσων εξυφαίνονται και συντονισμός της δράσης με άλλους χώρους για να αποτραπούν ακόμα πιο αρνητικές εξελίξεις.

Επόμενος σταθμός ήταν το Παιδικό Αναπτυξιακό Κέντρο Πειραιά. Πρόκειται για κέντρο κοινωνικής φροντίδας που παρέχει υπηρεσίες στους τομείς της διάγνωσης και θεραπείας προβλημάτων ψυχοκινητικής, νοητικής και ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης. Σε ένα χώρο μικρότερο των 100 τ.μ. προσέρχονται τακτικά πάνω από 100 παιδιά για να κάνουν εργοθεραπεία, λογοθεραπεία κλπ., ενώ το προσωπικό που πρέπει να φέρει σε πέρας την αποστολή αυτή δε φθάνει καν τα δέκα άτομα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ