Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
«Καυγάς για τους δείκτες όταν οι εργαζόμενοι βασανίζονται»

Στην «Ιντρακόμ» περιόδευσε, χτες, ο υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ

Ο Γιώργος Μαυρίκος μιλά με εργαζόμενους στην «Ιντρακόμ»
Ο Γιώργος Μαυρίκος μιλά με εργαζόμενους στην «Ιντρακόμ»
«Τα στοιχεία και οι αριθμοί μπορεί, όταν τα μαγειρεύουν, να ευημερούν, όμως οι εργαζόμενοι έχουν βάσανα, έχουν προβλήματα, η ανεργία μεγαλώνει, η ακρίβεια διογκώνεται, τα ζητήματα για την Υγεία και την Παιδεία αποτελούν μεγάλο βραχνά για τις λαϊκές οικογένειες. Με βάση όλα αυτά έχει κάθε συμφέρον ο εργαζόμενος να τους γυρίσει την πλάτη, και γι' αυτό το λόγο, και να στηρίξει τη ΝΑΣ».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη ΝΑΣ, τη ...διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους δείκτες της οικονομίας, στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε στην «Ιντρακόμ», μαζί με τον υποψήφιο νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Γιώργο Πάντζα. Οι υποψήφιοι της ΝΑΣ βρέθηκαν στην «Ιντρακόμ» μια μέρα μετά την απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στην εργοδοσία αλλά και στις συμβιβασμένες ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στο σωματείο τους. Απάντησαν με ποσοστό 73% πως δε δέχονται να παραταθεί ο εργάσιμος χρόνος κατά 20 λεπτά, όπως είχε προτείνει η διεύθυνση.

Μιλώντας αναλυτικότερα για τους δικομματικούς καυγάδες επισήμανε ότι μετά το «"πινγκ-πονγκ" για τα σκάνδαλα άρχισε μια νέα γαλαζοπράσινη αψιμαχία με αφορμή τη χάλκευση στοιχείων και δεικτών της οικονομίας. Μετά τη σήψη και τη διαφθορά έχουμε την κοκορομαχία πάνω στη λεγόμενη δημιουργική λογιστική. Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε - δήθεν - καινούρια στοιχεία και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εικονικά τα αντιπαλεύει. Στην ουσία, όμως, η σημερινή κυβέρνηση πορεύεται στα χνάρια της τακτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μην έχουν αυταπάτες αφού «και οι δύο μαζί (σ.σ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) επιχειρούν να μας πείσουν ότι οι αριθμοί ευημερούν και ότι ευημερούν και οι εργαζόμενοι». Εξήγησε ότι «πρόκειται για μια υποκρισία, για μια προσπάθεια εγκλωβισμού των εργαζομένων μπροστά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές». Ο Γ. Μαυρίκος, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην «Ιντρακόμ», εκτίμησε ότι «με βάση την πρόοδο της επιστήμης, τη χρήση της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν, αν τέτοιες επιχειρήσεις ήταν λαϊκή περιουσία και κάτω απ' το λαϊκό έλεγχο».

Ο Γ. Πάντζας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος των αντιδραστικών αλλαγών «είναι να χτυπηθούν οι εργαζόμενοι, αυτοί που παράγουν τον πλούτο και δεν τον απολαμβάνουν». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής, όπως το θέμα της αποχέτευσης, τους «δρόμους - καρμανιόλες», την έλλειψη νοσοκομείου, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, το θέμα των απορριμμάτων. «Ολα αυτά έχουν συσσωρευτεί σε ένα νομό που καρκινοβατεί αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε. Κατέληξε ότι χρειάζεται η ισχυροποίηση της ΝΑΣ για «να μη συνεχιστεί επ' άπειρον αυτή η κατάσταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμφέρον των εργαζομένων η στήριξη της ΝΑΣ(2006-09-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-09-12 00:00:00.0)
«Στηρίζουμε τον αγώνα τους για πλήρη και σταθερή δουλιά»(2006-09-05 00:00:00.0)
Με ψηφοδέλτιο μάχης για τους αγώνες που έρχονται!(2006-07-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-10-02 00:00:00.0)
Δραστηριότητες νομαρχιακών παρατάξεων(2002-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ