Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται γιατί υπερασπίστηκαν το Δημόσιο

Μπαράζ τρομοκρατικών διώξεων έχει εξαπολυθεί κατά δημοσίων υπαλλήλων (της ΕΥΔΑΠ και του Δασαρχείου) επειδή έκαναν το καθήκον τους και προασπίστηκαν τη δημόσια - και δασική - περιουσία δίπλα στο φράγμα του Μαραθώνα! Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι ο Δ. Βεργής το 1991 και 1992 αγόρασε εκτάσεις περίπου 25 στρεμμάτων στην περιοχή του Φράγματος Μαραθώνα από ιδιώτες φερόμενους ως ιδιοκτήτες, που όμως είχαν χαρακτηριστεί δημόσιες δασικές, αλλά και αναδασωτέες μετά την πυρκαγιά του 1993.

Μέσα στις εκτάσεις αυτές υπάρχουν και κτίσματα της ΕΥΔΑΠ. Για την αγορά αυτή τού έγινε μήνυση από το Δασαρχείο και αρχικά, το 2001, από το ποινικό δικαστήριο καταδικάστηκε μαζί με τους δύο πωλητές σε 6 μήνες φυλακή και 150 εκατ. δρχ. πρόστιμο. Ομως, το 2005 αθωώθηκε κατά πλειοψηφία από το Α' Πενταμελές Εφετείο Αθηνών προσκομίζοντας έγγραφο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, το οποίο ανέφερε ότι δεν έχει δικαιώματα το Δημόσιο στην έκταση, και που ανακλήθηκε λίγες μέρες μετά τη δίκη! Παράλληλα για την ιδιοκτησία των εκτάσεων εκκρεμούν δίκες στα αστικά δικαστήρια. Ωστόσο, μετά την αθωωτική απόφαση και αφού είχε προηγηθεί μήνυση του Δ. Βεργή, ο εισαγγελέας παρέπεμψε τους υπαλλήλους που κατέθεσαν υπέρ του Δημοσίου στο Εφετείο, για... ψευδορκία!

Η δίκη γίνεται τη Δευτέρα στο Στ' Πλημμελειοδικείο με κατηγορούμενους την Δ. Κόττα - Γαβρά, υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, η οποία ούτε καν κλήθηκε για απολογία με την αιτιολογία ότι ήταν «αγνώστου διαμονής»(!) και τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Α. Καζάση, Ε. Σέρβου και Γ. Μπουλντούκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ