Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Σβήνουν» το ένα μετά το άλλο

Περιοδεία της υποψήφιας δημάρχου Πειραιά Ελπίδας Παντελάκη και του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Σαλπέα

Η Ελπίδα Παντελάκη και ο Δημήτρης Σαλπέας μιλούν με τεχνίτες
Η Ελπίδα Παντελάκη και ο Δημήτρης Σαλπέας μιλούν με τεχνίτες
Ο τζίρος τους είναι ανάλογος με αυτόν που βγάζει ένα περίπτερο. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη, οι ιδιόκτητοι χώροι τους βγαίνουν στο σφυρί και στη θέση τους ξεφυτρώνουν πολυώροφα γκαράζ, μεγαθήρια όπου στεγάζονται ναυτιλιακές εταιρείες και... νυχτομάγαζα. Η «καρδιά» της μεταποίησης, τα μηχανουργεία, όλη αυτή η περιοχή πρώην «Παπαστράτος», που κάποτε έσφυζε από ζωή και έδινε ψωμί σε χιλιάδες ανθρώπους - αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους και εργατοτεχνίτες - τώρα πια «μετράει μέρες».

Χτες, η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της «Πειραιάς Αναγέννηση», περιόδευσε στην περιοχή, όπου, εκτός των άλλων, επιβεβαιώθηκαν οι ισχυροί δεσμοί του χώρου με την αγωνιστική δημοτική κίνηση. Δεσμοί που αντανακλώνται και στο ψηφοδέλτιο, με την υποψηφιότητα του επαγγελματοβιοτέχνη Γρηγόρη Μόφορη, αλλά και του Δημήτρη Σαλπέα. Γιος του αγωνιστή Παναγιώτη Σαλπέα, ο οποίος ήταν βγαλμένος από τα σπλάχνα του κλάδου αυτού και επί χρόνια επικεφαλής της «Πειραιάς Αναγέννησης». Ο πρόωρος χαμός του άφησε δυσαναπλήρωτο κενό, όμως παραμένει ζωντανός στις καρδιές των συναδέλφων του, όπως φάνηκε από τον τρόπο που υποδέχτηκαν τους υποψήφιους.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τις επιχειρήσεις της οδού Κάστορος. Από τη μια οι μικροεπιχειρήσεις με τοίχους πέτρινους και για σκεπή ελενίτ, από την άλλη τα μεγαθήρια που κτίζονται το ένα μετά το άλλο, μαρτυρώντας το μέλλον που προετοιμάζεται για τον Πειραιά. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν προγραμματίσει να τον μετατρέψουν σε... εμποροναυτιλιακό κέντρο για λογαριασμό των εφοπλιστών. Μάλιστα, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά Π. Φασούλας, στο πρόγραμμά του ασχολείται με τη δημιουργία ναυτιλιακού χρηματιστηρίου, ενώ η ανεργία τσακίζει κόκαλα...

«Βρισκόμαστε υπό διωγμό», «μας διέλυσαν», ήταν οι φράσεις των ιδιοκτητών των μηχανουργείων. Το κατάστημα ναυτιλιακών ειδών με 5 εργαζόμενους που βρίσκεται στη γωνία Κάστορος και Μαυρομιχάλη ετοιμάζεται για «λουκέτο». Ο Γιώργος, υπεύθυνος του μαγαζιού, είπε: «Ο τζίρος έχει πέσει πάνω από το 70% σε δύο χρόνια. Δε βγαίνει. Μετά από 35 χρόνια στην παραγωγή πρώτη φορά στη ζωή μου θα μείνω άνεργος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ