Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Οι «ανεξάρτητοι» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πληθαίνουν οι παρουσίες στα πορτοπαράθυρα της τηλεκανιβαλικής αθλιότητας, με διάφορους δήθεν ανεξάρτητους που θέλουν να συμβάλουν στο χώρο της ΤΑ, «προσφέροντας» τις «γνώσεις» και τις «ιδέες» τους για μια καλύτερη πόλη. Ετσι, μετά τους τέως «αριστερούς», μέγα τρικ της εποχής σημιτιστάν, έχουμε τους «ανεξάρτητους», που στελεχώνουν τους συνδυασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τους δυο πυλώνες, δηλαδή, του καπιταλιστικού συστήματος. Φυσικά, «ανεξάρτητοι» και κομματικοί των δυο αυτών παρατάξεων αρνούνται να συζητήσουν επί της ουσίας ποια είναι η πηγή που δημιουργεί αυτά τα προβλήματα και ποιος ευθύνεται για την παρούσα κατάσταση. Θα παλέψουν, λένε, για περισσότερο πράσινο, όταν οι κυβερνήσεις τους είναι αυτές που τσιμέντωσαν τις πόλεις χάριν του κεφαλαίου ή για ελεύθερες ακτές όταν τα αφεντικά τους τις εκχώρησαν στους ιδιώτες. Ας αφήσουν, λοιπόν, τις χαριτωμενιές και οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Τι φοβάται η υπερνομάρχης

Μέχρι στιγμής, η υποψήφια υπερνομάρχης του ΠΑΣΟΚ αρνείται πεισματικά να εκτεθεί στο γυαλί με τους συνυποψηφίους της, αρκούμενη στα εγκώμια που της πλέκουν οι εντεταλμένοι (του συστήματος) μαρκουτσοφόροι. Τι να πει, άλλωστε; Τέσσερα χρόνια ήταν απούσα. Η μόνη υπόσχεση που μπορεί να δώσει είναι άλλη μια τετραετία σε βαθύ ύπνο.

Τηλε-λογοκρισία

Τα ιδιωτικά κανάλια, για άλλη μια φορά, πιστά στο ρόλο του αποπροσανατολισμού και της εξυπηρέτησης του δικομματισμού, έχουν εξαφανίσει τους υποψηφίους και τις δραστηριότητες των συνδυασμών της ΝΑΣ και της ΔΑΣ. Η αθλιότητά τους, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει όρια. Αν νομίζουν ότι έτσι θα αποκόψουν την αριστερά από την κοινωνία, κάνουν λάθος. Κοντινή γιορτή εξάλλου...

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΜΦΙΒΙΟΝ 61

Με μεγάλη καθυστέρηση έφτασε το καλό διμηνιαίο, ειδικό περιοδικό, του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων, το οποίο εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη. Η ύλη του, όμως, μας αποζημίωσε. Στο παρόν τεύχος μπορείτε να διαβάσετε για την προστασία των υγροτόπων και τη φτώχεια, μια σημαντική μελέτη για τις αρδεύσεις και τη λίμνη Δοϊράνη, για τα οικοσυστήματα της χιλιετίας και πολλές άλλες ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο Μ. Γλέζος και η... «ΕΡΕΥΝΑ» της Καλλιθέας (2002-10-11 00:00:00.0)
Και η ανάλογη ΣΥΝέχεια (2002-10-10 00:00:00.0)
Μήνυμα αντίστασης (2002-10-09 00:00:00.0)
Ενας «ανεξάρτητος» υποψήφιος (2002-09-29 00:00:00.0)
Αγωνιζόμαστε για μια Νομαρχία που θα απειθαρχεί και θα συντάσσεται με το λαϊκό κίνημα (2002-09-18 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο (2002-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ