Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Υψηλοί τόνοι - τροφή στην ανούσια αντιπαράθεση

Μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις για μια «δίκαιη κοινωνία», συμμετέχοντας σε μια ανούσια δικομματική αντιπαράθεση και στην καλλιέργεια ένα κλίματος πόλωσης, επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και, κυρίως, να συγκαλύψει τη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.

Ολο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καβάλα, την Ξάνθη και τη Δράμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε σε φραστικές επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού και σε καταγγελίες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, φροντίζοντας πάντα οι καταγγελτικοί του τόνοι να μη θίγουν τον πυρήνα της πολιτικής που υπηρετούν από κοινού το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά πάντα να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «ο κύκλος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε».

Ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε για άλλη μια φορά το τελευταίο διάστημα να «επιτεθεί» στην κυβέρνηση για τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Ανεβάζοντας τους τόνους του ψευδεπίγραφου καυγά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός «εκπροσωπεί μια κυβέρνηση ρουσφετολογική, μία κυβέρνηση διευθετήσεων, μία κυβέρνηση πελατειακών και συγγενικών σχέσεων, μία κυβέρνηση που βλέπει το κράτος ως λάφυρο». Βέβαια, την ίδια στιγμή, χαρακτήριζε αναγκαία την προώθηση «τομών και αλλαγών», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει «δήθεν μεταρρυθμίσεις». Τασσόταν υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, αρκεί να γίνει με το κατάλληλο τίμημα... Η κυβέρνηση «πουλά φτηνά και αγοράζει ακριβά», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρώντας σε ακατάσχετη δημαγωγία ισχυρίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «μιλάει για μια δίκαια κοινωνία, όπου ο πλούτος θα ανακατανέμεται δίκαια», που «η εργασία και η απασχόληση θα είναι δικαίωμα όλων». Βέβαια, ο ίδιος παρέλειψε να αναφέρει ότι ήταν ο πρώτος που χαιρέτισε την αύξηση των 77 λεπτών τη μέρα, που υπέγραψε η πλειοψηφία ΓΣΕΕ με το ΣΕΒ. Παράλληλα, περιγράφοντας πως το ΠΑΣΟΚ «οραματίζεται» την «εργασία για όλους», την ενέταξε «μέσα από κίνητρα για πρόσληψη» που θα δοθούν «στις επιχειρήσεις», μέσα «από κίνητρα για επενδύσεις, μέσα από επιδοτήσεις επιχειρηματικών πρωτοβουλιών», μέσα «από το θεσμό της κοινωνικής εργασίας, ώστε να μπορεί, μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εάν είναι κάποιος άνεργος, να βρίσκει δουλιά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Μια πολιτική, δηλαδή, που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση με την ενίσχυση των κεφαλαιούχων και την επέκταση των προσωρινών συμβάσεων, της μερικής απασχόληση, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης.

Εξάλλου στο ίδιο μήκος κύματος, της όξυνσης και της παραπλάνησης του ελληνικού λαού, με μοναδικό στόχο την κατάληψη της κυβερνητικής καρέκλας από το ΠΑΣΟΚ, η γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες ανέφερε ότι «η κυβερνητική πολιτική και η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν αξίζουν στη χώρα, και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα και είμαστε σίγουροι ότι όποτε και να γίνουν, ο λαός θα εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου». Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «με αυτά που δηλώνει περί πόλωσης και οξύτητας, κάνουν φανερό ότι ζει σε άλλη χώρα».

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου, επίσης ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει άλλος δρόμος, στην καρδιά του οποίου βρίσκεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη ριζική αποκέντρωση», επισήμανε ότι η πολιτική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ «είναι ταυτισμένη με μεγάλες τομές στη χώρα», τις οποίες ενέταξε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων του κράτους για την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ