Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εξωτερικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ παρά μπορεί να διαφωνήσει κανείς με μια προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, όπως αυτή που ζητάει ο πρωθυπουργός, ούτως ή άλλως σπανίως κάνουν την ...τιμή και στο Κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό να δίνουν οι κυβερνήσεις εξηγήσεις για όσα κάνουν. Προτιμούν τα τηλεπαράθυρα.

Ομως, όταν επιλέγει ο Κώστας Καραμανλής σαν θέμα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, αυτό ...λέει πολλά και κάθε άλλο παρά «καλά» για τους κυβερνώντες. Οταν ήταν στον κολοφώνα της η κρίση στη Μέση Ανατολή, ούτε που ...ήθελαν να τη βλέπουν (πόσο μάλλον να την ενημερώνουν) τη Βουλή. Τώρα τη θυμήθηκαν!

Από την άλλη, έχουμε και την ...υποψία ότι αισθάνονται και υπερήφανοι για τις επιλογές τους, δηλαδή για όσα έκαναν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και για όσα συνεχίζουν να κάνουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Ποιος ξέρει, ίσως να έφτασαν και σε αυτό το σημείο.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι κακεντρεχείς, που λένε πως ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει «ποιος είναι το αφεντικό» στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας απέναντι στις «δελφίνικες» τάσεις της υπουργού Εξωτερικών.

Ομως, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοια πράγματα δεν μπορεί να συμβαίνουν σ' αυτήν την κυβέρνηση, που ενωμένη αγωνίζεται για την πρόοδο του τόπου. Είναι όλοι τους τόσο αγαπημένοι, άλλωστε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ «νικήσει» στις δημοτικές εκλογές, δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και, βέβαια, αν δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις η ...γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε ποιος θα τις κάνει... Το πόσο τις πιστεύει, είναι άλλο θέμα.

Αν και μάλλον διαβλέπουμε πολλούς ...νικητές την επομένη της εκλογικής διαδικασίας, μια και καλά θα τα βρουν τα αποτελέσματα τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ