Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Πόλωση» για συγκάλυψη

Αφού έκαναν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους για να επιβάλουν την τεχνητή πόλωση στην πολιτική σκηνή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούνται τώρα για δημιουργία οξύτητας...

«Απατεώνες», «κλέφτες», «ψεύτες», είναι μερικές από τις κατηγορίες που εκτοξεύτηκαν, είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά, με αφορμή τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και τη σκανδαλολογία που ακολούθησε και συνδαυλίστηκε από τα δύο κόμματα. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, αυτή η ψευτοαντιπαράθεση διανθίστηκε και με τις φήμες για πρόωρες εκλογές, προφανώς για να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην επιχείρηση.

Οι δύο συνεταίροι του δικομματισμού προφανώς εξυπηρετούνται από το κλίμα αυτό ενόψει των τοπικών εκλογών. Πρώτον, γιατί τους βολεύει το πεδίο της αντιπαράθεσης μακριά από τα μεγάλα, πραγματικά προβλήματα, όπου οι διαφορές τους είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Διευκολύνονται, έτσι, να προβάλλουν ως κριτήριο ψήφου τη ...μικρότερη διαφθορά. «Ψηφίστε μας γιατί είμαστε λιγότερο διεφθαρμένοι από τους "αντιπάλους" μας», καλούν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, αυτή η τεχνητή πόλωση ήταν και παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο για την αναπαραγωγή του δικομματισμού και του συστήματος που αυτός εξυπηρετεί.

Αυτή η πόλωση δεν έχει καμιά σχέση με τα πραγματικά, μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και, πιο σωστά, με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Αντίθετα, αντιστρατεύεται αυτά τα συμφέροντα, αφού βοηθά να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικές αιτίες της ανεργίας, της φτώχειας, της συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της υπονόμευσης της δημόσιας δωρεάν Υγείας και Παιδείας, των σύμφυτων με το σύστημα σκανδάλων, της μετατροπής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνδιαχειριστές αυτής της πολιτικής. Που ενισχύει τα κέρδη και τους επιχειρηματίες, γιατί υπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης των ανθρώπων της δουλιάς.

Υπάρχει, πράγματι, μια πόλωση στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο, η οποία, όμως, δεν έχει καμιά σχέση μ' αυτήν που προκαλούν και οξύνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Είναι η πόλωση ανάμεσα στα συμφέροντα των εργαζομένων και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Είναι η πόλωση ανάμεσα στα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και την πολιτική του δικομματικού συνεταιρισμού. Η πόλωση των ταξικών μέσα στην κοινωνία διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων και το λαό. Αυτή η πόλωση είναι αντικειμενική για το λαό και πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου και στις τοπικές εκλογές, στις 15 και 22 Οκτώβρη.

Η καταψήφιση των συνδυασμών που υποστηρίζονται από τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η υπερψήφιση των συνδυασμών που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλες ριζοσπαστικές, αγωνιστικές δυνάμεις, είναι η οφειλόμενη απάντηση και στη νέα προσπάθεια να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι σε κάλπικα διλήμματα άνευ περιεχομένου, τα οποία θα οδηγήσουν στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την «επόμενη μέρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδιώκουν να μείνει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν (2009-04-22 00:00:00.0)
Πλαστά διλήμματα - βρώμικες μέθοδοι (2002-10-11 00:00:00.0)
Αναστήλωση με υλικά κατεδάφισης (2001-10-23 00:00:00.0)
Χτίστε ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ στις 9 Απρίλη (2000-03-30 00:00:00.0)
Τα «φαντάσματα» και οι «προφήτες»... (2000-03-29 00:00:00.0)
Σκάνδαλα επί σκανδάλων (1995-01-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ