Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ
Επιδιώκουν να μείνει στο απυρόβλητο η αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν

Επιστρατεύουν τη σκανδαλολογία σαν κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης

Την «επιστράτευση» της σκανδαλολογίας ως κεντρικό και αποκλειστικό πεδίο αντιπαράθεσης, επέλεξαν για πολλοστή φορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπροστά στις ευρωεκλογές, σε μια προσπάθεια αφενός να πολώσουν το προεκλογικό κλίμα και αφετέρου να οδηγήσουν τα λαϊκά στρώματα στις κάλπες σαν «θεατές» ενός δικομματικού καβγά που αφήνει στο «απυρόβλητο» την αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζουν και προωθούν από κοινού.

Για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ τα σκάνδαλα αποτελούν «δοκιμασμένο» και «βολικό» μέσο αποπροσανατολισμού του λαού, αφού με την καλλιέργεια κάλπικων αντιπαραθέσεων, τα στελέχη των δυο κομμάτων αποφεύγουν να αγγίξουν τα πραγματικά λαϊκά προβλήματα και πολύ περισσότερο να καταθέσουν τις κοινές αντιλαϊκές τους προτάσεις. Η υπόθεση Παυλίδη και οι μίζες της «Ζήμενς», που σήμερα βρίσκονται στην επικαιρότητα, αλλά και τα σκάνδαλα με τη Μονή Βατοπεδίου και τα «δομημένα ομόλογα» που υποβόσκουν, ειδικά στην παρούσα φάση που καλλιεργείται κλίμα διπλής εκλογικής αναμέτρησης με τη διεξαγωγή προώρων εθνικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές, θα χρησιμοποιηθούν για τον πολιτικό εγκλωβισμό και τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων.

Με τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική να «φουντώνει» και να καταγράφεται ακόμα και σε δημοσκοπήσεις που φιλοξενούνται στον αστικό Τύπο, για τους εταίρους του δικομματισμού η αναγωγή των σκανδάλων σε πρωτεύον ζήτημα, αποτελεί μονόδρομο. Σε δημοσκόπηση της «Κάπα Research» που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» την Κυριακή το 58,2% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ευθύνονται εξίσου και οι δυο κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Την ίδια στιγμή τα ποσοστά δυσαρέσκειας απέναντι στα δυο κόμματα ξεπερνούν το 80%. Από την πολιτική της κυβέρνησης δυσαρεστημένοι δηλώνουν το 85,6% των πολιτών, ενώ για το ΠΑΣΟΚ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 80,9%.

Μπροστά στην ολοένα και διευρυνόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά κυρίως στην παγίωση ανάμεσα στο λαό της πεποίθησης ότι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ είναι ίδιοι και εφαρμόζουν ταυτόσημες πολιτικές που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα και τα δικαιώματα, οι εταίροι του δικομματισμού στήνουν ένα αποπροσανατολιστικό πολιτικό σκηνικό για να εμφανιστούν ο καθένας από την πλευρά του σαν πρεσβευτές της ... «κάθαρσης».

Επιδιώκουν εν μέσω της οικονομική κρίσης να μην πάει ο λαός στις κάλπες με γνώμονα τα καθημερινά του προβλήματα και κριτήριο την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζουν. Το ζητούμενο για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι να εμποδιστούν οι εργαζόμενοι να κρίνουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μ' αυτά τα κριτήρια και να απορρίψουν τις ευρωενωσιακές πολιτικές, που μέχρι σήμερα τους παρουσιάζουν σαν μονόδρομο.

Προτιμούν να βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα, παρά να οδηγήσουν την αντιπαράθεσή τους με βάση τα προγράμματά τους και τις θέσεις τους. Γιατί τότε θα αναδειχτεί ότι και οι δυο στο όνομα της τήρησης των κανόνων του «Συμφώνου Σταθερότητας» της ΕΕ συμφωνούν στο «πάγωμα» των μισθών! Γιατί τότε θα αποκαλυφθεί ότι, πιστοί στη «Στρατηγική της Λισαβόνας», ενεργοποιούν νόμους για να μειωθούν οι μέρες εργασίας με ταυτόχρονη μείωση μισθών και ψηφίζουν νέα νομοθετήματα που τσακίζουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Γιατί τότε θα βγει στην επιφάνεια ότι με πρόσχημα το «αυξημένο έλλειμμα» συμφωνούν να αυξηθεί η φορολογία έμμεση και άμεση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. Γιατί θα γίνει ακόμα πιο φανερό στα μάτια του λαού ότι μαζί συνυπογράφουν κάθε μέτρο υπέρ της ενίσχυσης και στήριξης των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.

Οσο, λοιπόν, υποκριτικά καβγαδίζουν για τα σκάνδαλα, για τα οποία είναι και οι δυο συνένοχοι και μάλιστα καταφέρνουν να αφήσουν έξω από τη σικέ αντιπαράθεσή τους τη μήτρα που τα γεννά, δηλαδή το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, θα συνεχίζουν ακάθεκτοι την επέλασή τους σε βάρος του λαού. Τις επόμενες δέκα μέρες, με αρχή γενομένης από σήμερα, αναμένονται τα πορίσματα της προανακριτικής για την υπόθεση Παυλίδη, στη συνέχεια η ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού και θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση «Ζήμενς». Τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ ήδη δηλώνουν ότι δεν θα δείξουν καμιά «ανοχή» και ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο»... Μπροστά στο χιλιοπαιγμένο αυτό δικομματικό παιχνίδι - που έχει προδιαγραμμένη έκβαση το κουκούλωμα - οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάνε στις κάλπες έχοντας ως μοναδικό γνώμονα τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι τις δικομματικές κοκορομαχίες, και με την ψήφο τους να καταδικάσουν στην κάλπη τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της επιμονής στον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψευτοκαυγάς για να κρυφτεί η συνενοχή (2010-04-21 00:00:00.0)
Σύμφυτη με το σύστημα η διαπλοκή του κεφαλαίου με τα κόμματά του (2010-01-28 00:00:00.0)
Βουτηγμένοι μέχρι την κορυφή στη λασπομαχία (2009-06-04 00:00:00.0)
Μην τρελαθούμε κιόλας! (2009-06-04 00:00:00.0)
Να τους τσακίσουμε (2009-05-12 00:00:00.0)
Προεκλογικό τους «όπλο» η σκανδαλολογία (2009-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ