Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζονται οι συνομιλίες στη σκιά της «εκλογής Ερογλου»

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Υπό τη σκιά της ήττας του κόμματος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στο ψευδοκράτος, ολοκληρώθηκε χτες η 26η συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Χτες οι δύο ηγέτες εστίασαν την προσοχή τους σε οργανωτικά θέματα και την προετοιμασία για τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν την οικονομία, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, ενώ η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για τις 5 Μάη, παρουσία και του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Ο Κύπριος Πρόεδρος από την πλευρά του χαρακτήρισε τη χτεσινή συνάντησή του με το Μ. Ταλάτ, ως σύντομη, αλλά καλή, ενώ παραδέχτηκε ότι συζητήθηκε και το ζήτημα των παράνομων εκλογών στα Κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι «η διαδικασία είναι όπως ήταν», υποδεικνύοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι «οι δυο ομάδες να επαναβεβαιώσουν τα συμφωνηθέντα» και «να προσθέσουν ή να βελτιώσουν ορισμένες πτυχές που έχουν συμφωνηθεί σε άλλες πτυχές, όπως είναι η διακυβέρνηση, όπως είναι τα θέματα ΕΕ κλπ». Σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχει ενδεχόμενο το αποτέλεσμα των εκλογών στα Κατεχόμενα να επιφέρει επίσπευση των συνομιλιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε «νομίζω ότι τη διαδικασία την έχουμε συμφωνήσει και στη βάση αυτής της συμφωνίας προχωρούμε».

Ο Μ. Ταλάτ από την πλευρά του απάντησε και ο ίδιος, ότι δεν θα επηρεαστούν οι συνομιλίες, στο αν κατά πόσο τα αποτελέσματα των «εκλογών» στο ψευδοκράτος θα επηρεάσουν τις συνομιλίες επειδή ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ντερβίς Ερογλου, έλαβε 26 έδρες, αντί 15 που πήρε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του Μ. Ταλάτ, θεωρείται ο πιθανός «πρωθυπουργός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ