Τετάρτη 22 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κύριος του «Βήματος»...

To 'φερε από δω, το πήγε από κει, τελικά δεν κρατήθηκε:

«... την άποψη του Πάγκαλου (σ.σ.: ότι, δηλαδή, το ΚΚΕ κινείται στα όρια της νομιμότητας και ότι αν επικρατούσε στον Εμφύλιο θα εξόντωνε μαζί με τους "αντιφρονούντες" ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του...) κανείς σοβαρός άνθρωπος μπορεί να αντικρούσει", απεφάνθη τις προάλλες ο κ. Πρετεντέρης από το «Βήμα».

Φυσικά, φρόντισε να μας επισημάνει ότι η τοποθέτησή του ουδόλως εκπορεύεται από κάποια αντικομμουνιστική διάθεση. Πράγμα απολύτως γνωστό, εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία, όταν και πάλι από το «Βήμα» ο κ. Πρετεντέρης έγραφε (11/11/1999) ότι το ΚΚΕ απαρτίζεται «από δέκα Καραγκιόζηδες και πενήντα σαλεμένους», που αν δε βάλουν μυαλό και δε σταματήσουν να διαδηλώνουν κατά του Κλίντον (σ.σ.: Τότε είχαμε την επίσκεψη του «σαξοφωνίστα») τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να «προειδοποιήσει» την Παπαρήγα πως «το ΚΚΕ θα μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που ο Μαρξ βάφτισε το μανιφέστο του κομμουνιστικό και όχι ορειβατικό, να ζουν στις βουνοκορφές».

Είναι πασίγνωστο από τότε, λοιπόν, ότι ο κ. Πρετεντέρης αποκλείεται να είναι αντικομμουνιστής. Είναι δημοκράτης. Απόδειξη πως δε θα βρείτε πουθενά ούτε μια φράση του που να στέλνει τους κομμουνιστές «να μετανιώσουν» στα ξερονήσια. Μόνο στις «βουνοκορφές»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ