Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Τα «φαντάσματα» και οι «προφήτες»...

Για «προφητείες» και «μάγους» έκανε λόγο χτες ο Κ. Λαλιώτης, για «σενάρια φαντασίας» και «σκόπιμη διαστρέβλωση» μίλησε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος. Τα παραπάνω συμπυκνώνουν με παραστατικό τρόπο τα όσα διαμείβονται πλέον στο δημόσιο βίο, στο πλαίσιο της «κοκορομαχίας» των δικομματικών εταίρων, οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο να πολώσουν το πολιτικό κλίμα. Επιδιώκουν, δε, να το πολώσουν από τώρα, ώστε στις 12 μέρες μέρες που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες, να έχουν επιβάλει ένα καθεστώς προεκλογικής αντιπαράθεσης, που δύσκολα θα ξεχωρίζει από την ...εξαχρείωση. Πρόκειται για τακτική, που από κοινού ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ώστε να εγκλωβίσουν στα στεγανά του δικομματισμού όσο γίνεται περισσότερα λαϊκά στρώματα.

Στο παιχνίδι της πόλωσης, είναι φανερό ότι ένα από τα στοιχεία που ήδη αξιοποιούνται είναι η περίφημη τηλεοπτική «αναμέτρηση» της Πέμπτης, μεταξύ Σημίτη - Καραμανλή. Το αμερικανόπνευστο «ντιμπέιτ» μπήκε κι αυτό χτες στο «κόλπο» του ανούσιου δικομματικού «καυγά». Την ...πρωτοβουλία πήρε ο Κ. Λαλιώτης, ο οποίος, αξιοποιώντας δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού εντύπου «Καρφί» (σ.σ.: το οποίο εκδίδει ο γνωστός Κακαουνάκης).... όπου αναφέρεται ότι ο Κ. Καραμανλής θα κάνει αρένα τη συγκεκριμένη τηλεοπτική «συζήτηση»... υποστήριξε: «Εύχομαι και ελπίζω αυτά που γράφονται να μην επαληθευτούν. Οι κανόνες απαιτούν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο»...

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης, στη δεύτερη κατά σειρά συνέντευξη Τύπου, επανέφερε τους χαρακτηρισμούς για γκρίζους ανθρώπους και γκρίζες πολιτικές, αναφερόμενος στα επικοινωνιακά μηνύματα της ΝΔ. Υποστήριξε ότι ο Κ. Καραμανλής και το κόμμα του προωθεί τον κιτρινισμό και τη λάσπη, επειδή δεν έχει να επιδείξει θετικό έργο, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στην άρνηση και την καταστροφολογία. Τις παραπάνω διατυπώσεις και την επικοινωνιακή «ανωτερότητα» του κόμματός του, ο Κ. Λαλιώτης την επικύρωσε... με την αντιπαράθεση και την ανάλυση των τηλεοπτικών μηνυμάτων των δυο κομμάτων, μπροστά στους δημοσιογράφους.

Ενδεικτικό, επίσης, του κλίματος που πρόκειται να επικρατήσει τις επόμενες μέρες και από τους δυο ...πόλους, είναι η σημερινή κίνηση του Κ. Λαλιώτη, να μοιράσει στους εκπροσώπους του Τύπου, φυλλάδιο με δηλώσεις του Κ. Καραμανλή και άλλων στελεχών της ΝΔ. Δηλώσεις σχετικές με την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ και την εθνική οικονομία και οι οποίες συνοδεύονται από το σχόλιο: «Οι προφητείες της ΝΔ διαψεύστηκαν. Οι "Μάγοι" απέτυχαν».

Στον αντίποδα των παραπάνω δηλώσεων, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Αρ. Σπηλιωτόπουλος, στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε: «Στις πρακτικές που ανασύρουν από τα βάθη της εικοσαετίας που πέρασε, στις μεθοδεύσεις οξύτητας και την προσπάθειά τους να δημιουργήσουν τεχνητό κλίμα όξυνσης, πόλωσης και μισαλλοδοξίας, δεν πρόκειται να συμπράξουμε».

Το τοπίο, όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Τα «μάγια» και οι «αφορισμοί» θα μπουν πλέον στην ημερήσια διάταξη. Οι ανύπαρκτες πολιτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα και η διαμάχη τους, απλώς για τη διαχείριση της εξουσίας, θα ξεμπροστιάσει την πολιτική τους «γύμνια». Ο ελληνικός λαός θα κληθεί, για πολλοστή φορά, να γίνει θεατής, μιας πολιτικής κόντρας... που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του δικομματισμού.

  • Οριστικοποιήθηκε ότι η τηλεοπτική «αναμέτρηση» μεταξύ Κ. Σημίτη - Κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 9 το βράδυ, και θα μεταδοθεί σε εθνικό δίκτυο. Μετά από συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, συντονιστής του «ντιμπέιτ» θα είναι ο δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου, ενώ τα ερωτήματα θα θέσουν οι δημοσιογράφοι Θ. Ρουσόπουλος, Μ. Καψής και Ε. Στάη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικομματικό «ντέρμπι» για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές (2009-05-09 00:00:00.0)
«ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ» ΚΑΙ «ΝΙΚΗ» (2004-02-28 00:00:00.0)
Στο προεκλογικό «εξπρές» του δικομματισμού (2004-01-13 00:00:00.0)
Χέρι - χέρι με ΠΑΣΟΚ στην παραπλάνηση (2000-03-30 00:00:00.0)
Για το «ντιμπέιτ» (2000-03-29 00:00:00.0)
Η "κριτική" που θέλει το ΠΑΣΟΚ (1999-05-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ