Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Εντείνονται οι αντιδράσεις για το ξεπούλημα του στόλου

ΚΚΕ: Θέλουν να «πιάσουν στον ύπνο» τον ελληνικό λαό

Πυκνώνουν καθημερινά οι αντιδράσεις κατά της απόφασης των Βρετανών διαχειριστών της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), με τη στήριξη της κυβέρνησης, να ξεπουλήσουν το στόλο του εθνικού αερομεταφορέα.

Την ανησυχία και την οργή των εργαζομένων για την πώληση των 15 ιδιόκτητων αεροπλάνων της ΟΑ και την αντικατάστασή τους με αντίστοιχο αριθμό ενοικιασμένων, εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ). Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή υπονομεύει το αναπτυξιακό μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα, αποδυναμώνει τον επιχειρησιακό του ρόλο, μετατρέποντάς τον από ιδιοκτήτη σε εκμισθωτή αεροπλάνων, τον καθιστά όμηρο των ανταγωνιστριών εταιριών και δυναμιτίζει την όποια προοπτική οικονομικής του ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ χαρακτηρίζουν έκνομη την απόφαση, καθώς όπως τονίζουν στηρίζεται στη σύμβαση ανάθεσης του «μάναντζμεντ» και όχι στο νόμο 2414, ο οποίος μαζί με τον κανονισμό προμηθειών της ΟΑ προβλέπουν για την περίπτωση αυτή ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Η ΟΣΠΑ ζητά την άμεση ακύρωση της απόφασης των Βρετανών διαχειριστών και καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Με χτεσινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει: «Η απόφαση του ΔΣ της "Ολυμπιακής" να πουλήσει 17 αεροπλάνα στην εταιρία "Gegas", που έχει αναφερθεί ως θυγατρική της "British Airways" και να ενοικιάσει αντίστοιχο αριθμό αεροσκαφών από την ίδια για δέκα χρόνια, εντάσσεται στην κυβερνητική στρατηγική συρρίκνωσης του αερομεταφορέα, στο όνομα της δήθεν ανανέωσής του. Τα χρήματα που θα καταβληθούν αντιστοιχούν περίπου στην αγορά καινούριων. Να σημειωθεί επίσης ότι η απόφαση του ΔΣ πάρθηκε με πλειοψηφία επτά σε σύνολο δεκατριών μελών.

Οι Εγγλέζοι μάναντζερς της ΟΑ, με την καθοδήγηση και τη στήριξη της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών, στην ουσία ξεπουλάνε το στόλο της εταιρίας, συρρικνώνουν το κύρος και τις δραστηριότητές της, την οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση και στην ομηρία της από το μεγάλο κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση, μαζί με τους Εγγλέζους υπαλλήλους της, προχωρά σε αυτές τις μεθοδεύσεις παραμονές εκλογών, ελπίζοντας πως "θα πιάσει στον ύπνο" τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό και θα δημιουργήσει τετελεσμένα!

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα αντιλαϊκή πρακτική. Καλεί τους εργαζόμενους στην ΟΑ αγωνιστικά συσπειρωμένοι να αντιδράσουν και να μη νομιμοποιήσουν τις αντιλαϊκές επιλογές, ξεπερνώντας τις πλειοψηφίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και τους υποστηρικτές τους. Καλεί τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν με την ψήφο τους την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και τους πολιτικούς φορείς της. Αν δεν τιμωρηθούν τώρα, μετά τις εκλογές θα έρθουν τα χειρότερα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ