Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Με το ΚΚΕ στην κάλπη

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος χτες βράδυ στη Νέα Ιωνία

Κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη απηύθυνε ο Νίκος Γκατζής, υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Μαγνησία, μιλώντας χτες βράδυ σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχείο της Νέας Ιωνίας. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν και οι Γιώργος Λούμας και Αθηνά Βαρσάμη, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Μαγνησία.

Αναφερόμενος στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει βάναυσα την περιοχή κι οφείλεται στην αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς και στο πρόβλημα της καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ξεκίνησε την ομιλία του στη συγκέντρωση ο Νίκος Γκατζής. Μίλησε για τα «κουφάρια» των εργοστασίων στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το ποσοστό των ανέργων ξεπερνά το 22% στο νομό. Πρόσθεσε, δε, ότι ο αριθμός των ανέργων είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους καταλόγους του ΟΑΕΔ δεν είναι εγγεγραμμένοι οι αγρότες που ξεκληρίζονται και πολλές γυναίκες. «Αυτό δε σημαίνει - υπογράμμισε στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ - πως είναι μικρότερης σημασίας το γεγονός ότι δε γίνονται έργα υποδομής, ανάπτυξης και κοινωνικής μέριμνας στη Μαγνησία, μ' αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη και να παραμένουν άλυτα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας, πρόνοιας και παιδείας, με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παρουσιάζοντας, πριν λίγες μέρες στο Βόλο, το πρόγραμμα για την περιφερειακή ανάπτυξη, έταξε «λαγούς με πετραχήλια», χωρίς, όμως, να καταφέρει να πείσει πολλούς. Κι ανέφερε ως παράδειγμα το έργο του Κολυμβητηρίου, που εδώ και 8 χρόνια παραμένει ανολοκλήρωτο, παρά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων.

Ο Νίκος Γκατζής επισήμανε ότι η Μαγνησία δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση, άλλη ανεργία, άλλη κοροϊδία. Και κάλεσε τους εργαζόμενους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής να ψηφίσουν το ΚΚΕ ώστε να αποτελέσει ισχυρή δύναμη πάλης για την αντιμετώπιση των μεγάλων λαϊκών, κοινωνικών προβλημάτων, για να υπάρξει μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, για να προχωρήσει η συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, που θέλει ο λαός μας κι έχει ανάγκη ο τόπος μας. «Με το ΚΚΕ μαζί για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, που εκπορεύεται από την ΕΕ και την ΟΝΕ κι έχει καταστρεπτικές επιπτώσεις για το λαό μας και την πατρίδα μας και για να "παραμεριστούν" όλοι όσοι εφαρμόζουν και διακονούν αυτή την πολιτική στη χώρα μας», τόνισε, καταλήγοντας ο Ν. Γκατζής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ