Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Συστράτευση με όλες μας τις δυνάμεις

Με αναφορά στους αγωνιστικούς δεσμούς του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά, ξεκίνησε την ομιλία του, στη συγκέντρωση, ο Γιώργος Μαρίνος, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α` Περιφέρεια Πειραιά.

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του Πειραιά, επισήμανε, που στήριξαν τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, που τίμησαν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους κοινωνικούς, αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες, στους αγώνες των ναυτεργατών, των εργαζομένων στη Ζώνη, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των συνταξιούχων, στους αγώνες των άλλων κλάδων, καλούνται σήμερα να συστρατευτούν ακόμα πιο αποφασιστικά στην κοινή μας υπόθεση, να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκφραστεί η ανοδική πορεία του ΚΚΕ ακόμα πιο δυναμικά στις βουλευτικές εκλογές, στις 9 του Απρίλη».

Ο ομιλητής κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για την ανεργία που πλήττει την περιοχή του Πειραιά, σημειώνοντας τη δραστική συρρίκνωση της Ζώνης, το κλείσιμο σημαντικών βιομηχανικών μονάδων και το πέταγμα των ναυτεργατών από τα πλοία, που είχε ως αποτέλεσμα ναυτεργάτες να οδηγούνται ακόμα και στα συσσίτια της ντροπής.

Ειδικά για τη ΝΔ, επισήμανε: «Ψαρεύει σε θολά νερά. Ψηφοθηρεί, προσπαθώντας να καρπωθεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Προβάλλει ως μοχλό ανάπτυξης την πλήρη απελευθέρωση κρίσιμων, νευραλγικών τομέων της οικονομίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, λειτουργεί ως μεσίτης των πολυεθνικών. Την πολιτική του νεοφιλελευθερισμού τη ζούμε, ήδη, όλα τα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ».

«Ο λαός μας, κατέληξε, μπορεί στις εκλογές του Απρίλη να αλλάξει προς όφελός του, τους συσχετισμούς δύναμης, να παλέψει από καλύτερες θέσεις, να προβάλει σθεναρά αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και να ενισχύσει τη διαδικασία συγκρότησης του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού - δημοκρατικού μετώπου πάλης, με προοπτική μια νέα λαϊκή εξουσία και διακυβέρνηση. Αυτό το μήνυμα επιβάλλεται να βγει από τις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ