Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτωπο στις επιδιώξεις της ολιγαρχίας

Στα σχολικά συγκροτήματα στη Χωράφα στο Περιστέρι, περιόδευσε  ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Παν. Σοφός

Κάλεσμα να συμβάλουν όλοι στην οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου αγώνα που θα διεκδικεί και θα παλεύει για τα λαϊκά συμφέροντα απηύθυνε προς τους εκπαιδευτικούς χτες, ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθήνας, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στα σχολικά συγκροτήματα της «Χωράφας» στο Περιστέρι μαζί με κλιμάκιο της ΚΟ.

Στο ΤΕΕ της Χωράφας, στο 7ο Λύκειο καθώς και στο 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου που επισκέφτηκε ο Π. Σοφός, είχε συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Τη διπλοβάρδια που δεν αφήνει περιθώρια να αναπτυχθεί η ενισχυτική διδασκαλία αλλά και άλλη δραστηριότητα στα παιδιά όπως η αγωγή υγείας, χορός κ.ά., οι μισθοί «πείνας», το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις. Οπως επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής, όλα απορρέουν από τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμογή των αντιεκπαιδευτικών νόμων που εκτοπίζουν τους μαθητές από το σχολείο, αλλά και από τα λίγα κονδύλια που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, καθηγητές στα σχολεία, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

«Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν αντιμετωπίσαμε μια σειρά προβλήματα σε όλους τους τομείς της ζωής μας όπως στην παιδεία, στην υγεία, στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα τα οποία απορρέουν από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται», είπε προς τους εκπαιδευτικούς ο Παν. Σοφός επισημαίνοντας ότι η αντίσταση που αναπτύχθηκε αυτά τα χρόνια πήρε εκρηκτικές διαστάσεις. «Αποδείχτηκε παντού - πρόσθεσε - ότι ο προσανατολισμός αυτής της πολιτικής δεν ήταν για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων αλλά για την εξυπηρέτηση των μονοπωλίων, της ολιγαρχίας που εκφράστηκε με αντιλαϊκούς νόμους, με διατάγματα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις, με αυταρχισμό και τρομοκρατία».

«Ο λαός πρέπει να αρνηθεί την υποταγή, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του», κάλεσε ο Παν. Σοφός, τονίζοντας ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα αρκεί να παλέψουμε όλοι μαζί. «Να οικοδομήσουμε το λαϊκό μέτωπο για να επιβάλλουμε αυτό που εμείς θέλουμε ενάντια στις επιδιώξεις της ολιγαρχίας. Θα αντισταθούμε, δε θα υποταχθούμε. Εμπρός να παλέψουμε για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ