Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
«Με κάλυψε ο Μάνος»...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΛΑ έτοιμα για τη σκηνοθετημένη παράσταση των δυο «μονομάχων», που θα παρακολουθήσουμε αύριο το βράδυ, σίγουρα όχι με κομμένη ανάσα! Ολα έτοιμα για την πιο χυδαία απεικόνιση του δικομματισμού στις μικρές οθόνες μας. Βάσει αυτού του στημένου σκηνικού, οι ψηφοφόροι θα πρέπει υποχρεωτικά... να επιλέξουν ανάμεσα στους δυο, ανάμεσα στον Κώστα και τον Κωστάκη, ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη..! Οι άλλοι, τα άλλα κόμματα, περισσεύουν! Δεν έχουν θέση σ' έναν πραγματικό διάλογο ουσίας οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί! Αλλη μια γεύση της δημοκρατίας τους.

* * *

ΚΑΙΟΜΩΣ, η αναγγελία της κοκορομαχίας έγινε πρώτο θέμα σε κανάλια, σε ραδιόφωνα και εφημερίδες! Το ενδιαφέρον πρέπει να τονωθεί, οι ψηφοφόροι να καθηλωθούν στις οθόνες τους και οι αναποφάσιστοι πρέπει επιτέλους να αποφασίσουν με βάση τις καλύτερες ατάκες και το στιλ των αρχηγών... Οι ντελάληδες και των δυο πλευρών έπιασαν δουλιά, αναδεικνύοντας - ούτε λίγο, ούτε πολύ - το «ντιμπέιτ» σε καταλύτη που θα κρίνει αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη!

Σιγά ντελάληδες, γιατί θα τους αγχώσετε!

* * *

ΑΦΟΥ υπάρχουν δημοσιογράφοι που δέχονται να βγάζουν στην εκπομπή τους άτομα όπως ο Χαβιέ Σολάνα - από τους πρωταρχικούς υπεύθυνους για το αιματοκύλισμα της Γιουγκοσλαβίας - να μιλήσουν για την πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, ε τότε να τη χαίρονται την ιδιωτική τους τηλεόραση και τις διαφημίσεις τους και τις ακροαματικότητές τους. Ο λόγος για τους Π. Καψή και Α. Παπαχελά και την προχτεσινοβραδινή εκπομπή τους στο ΜΕΓΚΑ.

Τι είπε το «γεράκι»; «Ο τρόπος που η Ελλάδα και η Ευρώπη χειρίστηκαν το θέμα ήταν εξαιρετικός, γιατί οι Σέρβοι αξίζουν καλύτερο μέλλον»!!!

* * *

ΠΡΕΠΕΙ να «δαγκώθηκε» ο κεντρικός προσκεκλημένος και υπουργός Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, όταν παρεμβαίνοντας - στην ίδια εκπομπή του ΜΕΓΚΑ - ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεμέτ Αλί Μπιράντ, δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος θιασώτης της κυβέρνησης Σημίτη - Παπανδρέου...»!

* * *

ΟΣΟΓΙΑ τον πολιτικό «αντίπαλο» του Γ. Παπανδρέου, Στέφανο Μάνο, που μετείχε στην ίδια εκπομπή, τι να πούμε; Αν έχεις τέτοιους αντίπαλους, τι τους θέλεις τους συμμάχους... Το μόνο με το οποίο ασχολήθηκε ο κ. Μάνος ήταν οι θέσεις του ΚΚΕ, που «είναι τελείως εκτός πραγματικότητας», ενώ συμφώνησε - υπερθεματίζοντας - σε όλα με τον Γιωργάκη μετά την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θ. Παφίλη. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του υπουργού, «με κάλυψε ο κ. Μάνος»!

Μέχρι και ο Π. Καψής αναγκάστηκε να πει ότι αισθάνεται σαν να είναι σε Υπουργικό Συμβούλιο οικουμενικής κυβέρνησης!

* * *

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ αντιπαράθεση, χτες το πρωί, στον ΣΚΑΪ, ανάμεσα στον Ε. Βενιζέλο και τον Ε. Μεϊμαράκη. «Παίξε με το τρενάκι σου», είπε ο Ε. Βενιζέλος, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΝΔ. Ο Ε. Μεϊμαράκης, παίρνοντας το ύφος του θιγμένου τσαμπουκά, του ανταπέδωσε τη «φιλοφρόνηση» με τη φράση «παίξε εσύ με κάτι άλλο», δηλώνοντας ότι έτσι μιλάει αυτός σε «χοντρόπετσους»... Αυτά είναι τα πολιτικά «επιχειρήματα» ενός υπουργού του ΠΑΣΟΚ κι ενός επίδοξου... υπουργού! Αυτή είναι η «πολιτική ευγένεια», που χαρακτηρίζει πρωτοκλασάτα στελέχη του δικομματισμού...

* * *

ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ στην εκπομπή «Τελευταία λέξη» του ΑΝΤΕΝΝΑ ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, που χλευάζοντας τα τηλεοπτικά σποτ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι το πλέον διαφημισμένο προϊόν μετά από ένα ινστιτούτο αδυνατίσματος», σύμφωνα με τις σχετικές μετρήσεις. Να μας συγχωρεί, δηλαδή, αλλά υπάρχει καλύτερο ινστιτούτο αδυνατίσματος από το ΠΑΣΟΚ; Το ζωνάρι του κοσμάκη έχει σφίξει όσο δεν πάει άλλο!

* * *

ΓΙΑΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ασφάλιση ο λόγος στην προχτεσινοβραδινή εκπομπή του «Α5» και ο Χρ. Πρωτόπαππας έδωσε ξανά ρέστα, όχι μόνο αλαζονείας, αλλά και ψευδολογίας. Μέχρι που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «πάταξε» την εισφοροδιαφυγή, δήλωσε με κάθε σοβαρότητα, όταν - σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ - πάνω από ένας στους τέσσερις δουλεύει ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ! Βεβαίως επανέλαβε το ανέκδοτο «αυξήσαμε σημαντικά την απασχόληση»(!), έδωσε επενδυτικές οδηγίες στα ασφαλιστικά ταμεία, «να αγοράσουν τώρα που είναι φτηνές οι μετοχές»(!) και κατέληξε με την εξής... διαβεβαίωση: «Εμείς τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα θα τις κάνουμε με γνήσιο κοινωνικό διάλογο και όχι όπως ο Σιούφας και ο Μάνος»!

Δηλαδή πώς, όπως το καλοκαίρι του 1998 με την ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος για τις εργασιακές σχέσεις;

* * *

Ο Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, που εκπροσώπησε τη ΝΔ στην ίδια εκπομπή, έκανε πως δεν άκουσε το ερώτημα αν το κόμμα του είναι υπέρ του να παίζονται χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο και σημείωσε απλώς ότι τα «χρήματα των ασφαλισμένων δεν μπορεί να παίζονται στον πολιτικό τζόγο»... Στο σκέτο τζόγο, όμως, ναι! Εξάλλου, με νόμο της ΝΔ άρχισαν να παίζονται στη Σοφοκλέους οι συντάξεις!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ