Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Να ψηφίσουμε πολιτικά

Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης
Ο Γιώργος Χουρμουζιάδης
«Σ' αυτές τις εκλογές δεν πρέπει να ψηφίσουμε απλώς για να καταδικάσουμε την πολιτική των άλλων κομμάτων, αλλά να υπερψηφίσουμε το ΚΚΕ γιατί έχουμε κατανοήσει τι μας προτείνει. Να ψηφίσουμε πολιτικά όχι γιατί είμαστε θυμωμένοι με το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί στηρίζουμε την εναλλακτική πρόταση του ΚΚΕ, που στηρίζεται στην οικοδόμηση του Λαϊκού Μετώπου».

Ετσι άρχισε την ομιλία του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Α` Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης, στη χτεσινοβραδινή προεκλογική συγκέντρωση στο Πάρκο Μηνά Πατρικίου, που οργάνωσαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ του Ε` Διαμερίσματος.

Ηταν μια πολύ καλή συγκέντρωση, που σ' αυτήν εκτός από τον Γ. Χουρμουζιάδη μίλησε και η υποψήφια βουλευτής Ηλέκτρα Ραΐζη και που σ' όλη τη διάρκειά της ο κόσμος της περιοχής που την παρακολούθησε «κρεμόταν» απ' τα χείλη των ομιλητών και επιδοκίμαζε με διάφορους τρόπους τις διαπιστώσεις των ομιλητών και τις θέσεις του ΚΚΕ.

«Τα προβλήματα του λαού, τόνισε ο Γ. Χουρμουζιάδης, δεν είναι μια τυχαία κατάσταση, αλλά αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης πολιτικής. Χρέος του ΚΚΕ είναι να βοηθήσει να απεγκλωβιστούν οι ψηφοφόροι από την πολιτική αυτή που γεννά τα προβλήματα και που εφαρμόζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».

Επισήμανε ακόμα την ανάγκη «να εκφραστεί η αντίσταση του λαού σ' αυτό που πάνε να του επιβάλλουν και να δυναμώσει ένας άλλος δρόμος πολιτικής σκέψης. Ο δρόμος αυτός περνά μέσα από το δυνάμωμα του Λαϊκού Μετώπου, που η ουσία του είναι να μάθει ο κόσμος να σκέπτεται πολιτικά και να αντιστέκεται.

Είναι βέβαιο ότι η λαϊκή αντίσταση θα εκδηλωθεί στο θέμα της οικονομίας, της ποιότητας της ζωής μας και τα λεγόμενα εθνικά θέματα».

Αφού ανέλυσε ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την οικονομία, την ποιότητα και τα διεθνή θέματα - εξωτερική πολιτική - έκανε τη διαπίστωση ότι «αν δεν κατεβούμε στο δρόμο, δε δραστηριοποιηθούμε, δε φωνάξουμε, δεν αντισταθούμε και δε στηρίξουμε αυτή την αντίσταση και με θετική ψήφο στο ΚΚΕ, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση».

Στην ομιλία της η Ηλέκτρα Ραΐζη κάλεσε το λαό να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Λαϊκού Κοινωνικοπολιτικού Μετώπου. «Τι έχει να φοβηθεί ο λαός; Τι έχουν να χάσουν οι ριζοσπαστικές δυνάμεις του τόπου μας, αν αποφασίσουν ενωμένα και αποφασιστικά να αντιπαρατεθούν και να αμφισβητήσουν την πολιτική που επιβάλλουν τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός; Αυτοί που θα χάσουν θα είναι οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες...».

Επισήμανε ακόμα ότι «χρειάζεται να ψηφίσουμε ΚΚΕ γιατί το Μέτωπο πρέπει έχει δυνατή πολιτική έκφραση. Για να βγει το ΚΚΕ δυναμωμένο απ' αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, γιατί του το χρωστάμε, γιατί το αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ