Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χαστούκι στους δημαγωγούς

«

Το μέλλον ξεκίνησε», αν δεν το έχετε αντιληφθεί, ή μπορεί να γίνει ένα «νέο ξεκίνημα» αν προτιμάτε. Το σίγουρο είναι ότι οι πάντες έχουν καταλάβει πολύ καλά πως οι ηγεσίες των κομμάτων του δικομματισμού έχουν επιδοθεί σε μια δίχως προηγούμενο εκστρατεία παραμυθιάσματος, εξαπάτησης, παραπλάνησης και εγκλωβισμού τελικά των λαϊκών μαζών, πουλώντας στην κυριολεξία φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Επειδή όμως η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη και δεν επιδέχεται παιχνίδια ούτε αστείους εξωραϊσμούς, καταφεύγουν στην πώληση «οραμάτων» και στην ασύστολη και ξεδιάντροπη υποσχεσιολογία για ένα «καλύτερο μέλλον».

Ηκυβερνητική προπαγάνδα, συγκαλύπτοντας το γιατί τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια το βιοτικό επίπεδο και οι συνθήκες ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού επιδεινώθηκαν και σημαντικά τμήματα έχουν εξωθηθεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, καταφεύγει στο βομβαρδισμό της «κοινής γνώμης» με δισ και τρισ. Ακριβώς επειδή δεν μπορεί ούτε θέλει να απολογηθεί και λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό γιατί τα τέσσερα (έξι στην πραγματικότητα) προηγούμενα χρόνια οι λαϊκές μάζες αισθάνθηκαν μόνο τη φρίκη της αντιλαϊκής επέλασής της, επιχειρεί να τις «μπουκώσει» με τα τρισ. του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και τις ψεύτικες «δεσμεύσεις» για «μια τετραετία με κοινωνικό πρόσωπο». Η καραμέλα του Κ. Σημίτη είναι τα 45 τρισ. που θα διατεθούν την επόμενη τετραετία για την «κοινωνική πολιτική», τα 9,5 τρισ. για τους αγρότες, ενώ ευημερούν και οι αριθμοί για την... εξάλειψη της ανεργίας με τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας και άλλες τόσες επιδοτούμενες από τον ΟΑΕΔ. Μέχρι και 450 δισ. για τον πολιτισμό μοίρασε προχτές το βράδυ. Από κοντά ο Κ. Καραμανλής μοιράζει υπολογιστές σε κάθε μαθητή, «προσιτό Ιντερνετ», συντάξεις των 150.000 δρχ., αυξήσεις στα επιδόματα ανεργίας, μείωση του κόστους παραγωγής στους αγρότες, κατάργηση των εξετάσεων της Β΄ Λυκείου κ.ο.κ.

Με τα παχιά και εύκολα λόγια και τις ανέξοδες υποσχέσεις οι εταίροι του δικομματισμού προσπαθούν απεγνωσμένα να περισώσουν ένα φιλολαϊκό προσωπείο, απαραίτητο για την υφαρπαγή των ψήφων ενός λαού που καταδυναστεύουν αδίστακτα τις τετραετίες πριν και μετά τις εκλογές. Ποντάρουν στο ότι για ένα μεγάλο τμήμα του λαού είναι τόσο άθλια η κατάστασή του που μπορεί να ξεγελαστεί με μερικά ψίχουλα προεκλογικά και μπόλικες υποσχέσεις για το απώτερο μέλλον. Το παν είναι το κλέψουν την ψήφο και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει... το σύστημα. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το «ευτυχισμένο μέλλον» που υπόσχονται είναι μόνο για την πλουτοκρατία, ενώ για τα λαϊκά στρώματα είναι ένας εφιάλτης που ήδη τον ζουν. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο, στο πλαίσιο της ΟΝΕ και της δικτατορίας των πολυεθνικών, να δείξουν την παραμικρή «ευαισθησία» για τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, είναι προγραμματισμένος μέχρι κεραίας ο δεύτερος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης μετά τις εκλογές.

Δεν υπάρχουν, λοιπόν, για τους εργαζόμενους τα παραμικρά περιθώρια για αυταπάτες. Στις εκλογές να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στους θλιβερούς δημαγωγούς και λαοπλάνους, οι οποίοι συνειδητά επιχειρούν να τους εξαπατήσουν, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα δουλέψει στο φουλ ο οδοστρωτήρας των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Από κει και πέρα η καλύτερη απάντηση βέβαια είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Το κόμμα που στο κάτω κάτω της γραφής το μοναδικό που υπόσχεται είναι ότι μόνο αν ο λαός πάρει τις τύχες στα χέρια του και αγωνιστεί θα μπορέσει να δει καλύτερες μέρες. Και το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρίσκεται μαζί με το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ