Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός μπορεί να τους σταματήσει

Δήλωση της Αλ. Παπαρήγα για τα μέτρα που δρομολογούνται στην κοινωνική ασφάλιση, την υγεία και την παιδεία, μετά και τις αποφάσεις της Λισαβόνας

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο «Μητέρα» η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Διέξοδος υπάρχει. Αρκεί τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία του τόπου μας να βγουν στο προσκήνιο της πάλης και να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα κηρύγματα της μοιρολατρίας και της δήθεν αναποτελεσματικότητας των αγώνων και της πολιτικής πάλης.

Ας σκεφτεί η φτωχολογιά του τόπου μας - που μεγαλώνει όλο και πιο πολύ - και η νέα γενιά ότι ξεκίνησε ήδη το σάρωμα των κοινωνικών κατακτήσεων - των ανεπαρκών κοινωνικών κατακτήσεων - που υπήρχαν ως τώρα. Ξεκίνησε το σάρωμα του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης, συνταξιοδότησης, υγείας. Η Λισαβόνα έδωσε το "πράσινο φως" στην πλουτοκρατία και στις κυβερνήσεις της ΕΕ να καταργήσουν το καθολικό σύστημα ασφάλισης και την καθολική παιδεία, για να πάμε σε ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης πανάκριβο, για τους λίγους, και ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα δίνει ψίχουλα για απόρους, για εξαθλιωμένους. Και αν θέλει κανείς να απολαύσει κάποιες καλύτερες και ανθρώπινες υπηρεσίες θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Εμείς θεωρούμε ότι στις 9 του Απρίλη, ανάλογα με το μήνυμα που θα δοθεί από το λαό, θα προχωρήσουν και τα σαρωτικά μέτρα. Να τα σταματήσουμε λοιπόν! Υπάρχει διέξοδος!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ