Τετάρτη 29 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Οι «κόκκινοι» ανεβαίνουν

Με την υπόσχεση για ένα δυνατό χτύπημα στο δικομματισμό και στα σχέδια της πλουτοκρατίας ο λαός της Πετρούπολης έδωσε χτες το βράδυ στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τα γραφεία της ΚΟ Πετρούπολης του ΚΚΕ όρκο ζωής. Στις 9 Απρίλη το βόλι για την αλλαγή θα είναι κόκκινο.

Εκατοντάδες Πετρουπολιώτες, νέοι, εργαζόμενοι, καθώς και η περήφανη γενιά της Εθνικής Αντίστασης διαβεβαίωσαν τους τρεις ομιλητές της συγκέντρωσης - την Εσθήρ Κυριαζή, υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας, τον Χρ. Μαργανέλη, εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και τον Αντ. Σκυλλάκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο του ΚΚΕ στη Β` Αθήνας - ότι θα στηρίξουν φανατικά το μοναδικό δρόμο αντίστασης. Αυτόν τον οποίον συνοψίζεται στο ψηφοδέλτιο της συσπείρωσης και της προοπτικής του μετώπου, του ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ στο δρόμο της μοιρολατρίας, της υποταγής και της εξαθλίωσης αντιπροτείνει το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας», είπε η Εσθήρ Κυριαζή και κάλεσε το λαό να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση σε όπλο πάλης «για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε μια κοινωνία, όπου το επίκεντρο θα είναι ο άνθρωπος και όχι το κέρδος. Να τη μετατρέψουμε σε δύναμη αντίστασης και τέτοια δύναμη είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Το αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο, γιατί και η ιστορία το έχει πολλές φορές αποδείξει: Οταν ο λαός θέλει μπορεί».

Για το μέτωπο που συσπειρώνει, δημιουργεί ελπίδες και που δίνει απαντήσεις, μίλησε ο Χρ. Μαργανέλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «10 Απρίλη θα μας βρουν μπροστά τους. Πιο αποφασισμένους και πιο δυνατούς. Θα μας βρουν εκεί, στην πρώτη γραμμή αντιπαράθεσης με το κράτος της ΟΝΕ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Χρέος διεθνιστικό

Σχετικά με την αντίδραση χιλιάδων κομμουνιστών για τον πόλεμο στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε ότι «αυτό που κάνει το ΚΚΕ είναι χρέος διεθνιστικό και καθήκον πατριωτικό. Είναι καθήκον που θα έπρεπε να ακολουθήσουν όλοι οι λαοί των Βαλκανίων». Στη συνέχεια αναφερόμενος στο δικομματισμό, υπογράμμισε ότι είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. «Πρέπει να βγουν αδύναμες κυβερνήσεις και να βγει ενισχυμένο και δυνατό το ΚΚΕ. Πρέπει να στείλουμε μήνυμα ότι η Αριστερά, οι κόκκινοι ανεβαίνουν. Το κίνημα της πάλης και της αντίστασης θα είναι ισχυρότερο. Μιλάμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό».

Ωστόσο ο Αντ. Σκυλλάκος τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι τα δύσκολα θα έρθουν μετά τις εκλογές και γι' αυτό χρειάζεται αγώνας ευρύτερος και έγκαιρος. «Η συσπείρωση, είπε, έχει ξεκινήσει. Τα πρώτα βήματα για το λαϊκό μέτωπο έχουν γίνει. Ενα ενισχυμένο ΚΚΕ σημαίνει επιτάχυνση των βημάτων». Καταλήγοντας ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι αισιόδοξα, όμως κάλεσε τους συντρόφους και τους φίλους του ΚΚΕ να «δουλέψουν ακόμα περισσότερο, σπίτι σπίτι, πόρτα πόρτα. Διότι υπάρχουν πολλοί που το σκέφτονται ακόμα. Και αυτές οι ψήφοι είναι ψήφοι διαμαρτυρίας και το ΚΚΕ, η πιο συνεπής δύναμη, τις χρειάζεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη Τρίτη η ονομαστική ψηφοφορία (2009-04-04 00:00:00.0)
Ζήτημα δημοκρατίας η ισοτιμία της ψήφου (2003-09-10 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν την αλληλεγγύη.... (2002-04-21 00:00:00.0)
Κόκκινη απάντηση στο δικομματισμό (2000-04-03 00:00:00.0)
Ψήφος αντίστασης στη λιτότητα (1996-09-14 00:00:00.0)
Δεσμευόμαστε να μη συμβιβαστούμε (1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ