Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος αντίστασης στη λιτότητα

Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στα Κάτω Πατήσια περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής Α' Αθήνας του ΚΚΕ Κρ. Κυριαζής

Με την υπόσχεση ότι οι κομμουνιστές θα βρίσκονται κοντά τους και μετά τις εκλογές, ξεκίνησε την ομιλία του στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ στα Κάτω Πατήσια ο Κρ. Κυριαζής,γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στην Α Περιφέρεια της Αθήνας.

Περιγράφοντας το προεκλογικό σκηνικό, ο Κρ. Κυριαζής διαπίστωσε ότι η "καμπάνια του καναπέ" δεν απέδωσε και τώρα μπαίνουμε σε μια διαδικασία πόλωσης. "Παραδίνουν μαθήματα από την τηλεόραση και, όπως οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο, ο λαός θα κληθεί να δώσει εξετάσεις στις 22 Σεπτέμβρη. Θα ακούσατε ανεπίτρεπτες δηλώσεις ότι τα μικρά κόμματα δεν έχουν λόγο ύπαρξης και ότι ψήφος στα μικρά κόμματα είναι ψήφος στη Δεξιά. Είναι σίγουρο, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής, ότι το δικομματικό σύστημα είναι σε κρίση, όμως το εκλογικό σύστημα δίνει σανίδα σωτηρίας στα δύο μεγάλα κόμματα, αφού έστω και με έναν ψήφο παραπάνω κυβέρνηση θα υπάρξει".

Αναφερόμενος στην πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι έχουν κάνει την ίδια επιλογή, να εφαρμόσουν δηλαδή απαρέγκλιτα το πρόγραμμα "σύγκλισης". "Το ερώτημα, τόνισε, είναι σε βάρος ποιου θα γίνει αυτό και ποιον θα εξυπηρετήσει αυτή η πολιτική. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ενωση, μέχρι το 1999 πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των ανέργων κατά 300 χιλιάδες, να αυξηθούν εκείνοι που βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας, που σήμερα είναι δύο εκατομμύρια. Και όλα αυτά με μηδενική παραγωγή, με καθήλωση των μισθών, μείωση των αποδοχών, ειδάλλως θα επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα. Τα άλλα μικρά κόμματα έχουν αποδεχτεί αυτή την πλεύση".

Απέναντι σ' αυτή την πολιτική ο υποψήφιος βουλευτής κάλεσε τους παρευρισκόμενους απέναντι στη δρομολογημένη αυτή πορεία να αντιτεθεί μια πραγματική αντιπολίτευση, που να δημιουργεί νέες προοπτικές για τη χώρα, η πολιτική του ΚΚΕ. "Οι εκλογές δε λύνουν από μόνες τους προβλήματα, αλλά δημιουργούν ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η χώρα, τόνισε. Και ξέρουμε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι δύσκολη, γιατί το ΚΚΕ δε σας αντιπροσωπεύει μόνο, αλλά ζητά τη συμμετοχή σας. Ομως όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ στη Βουλή, τόνισε, τόσο πιο δυνατή θα είναι η δική σας φωνή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «κόκκινοι» ανεβαίνουν(2000-03-29 00:00:00.0)
Περιοδείες - συσκέψεις - συγκεντρώσεις(1999-05-28 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις στα πανεπιστήμια(1999-05-20 00:00:00.0)
Αδιέξοδη πολιτική με θύματα τους εργαζόμενους(1998-03-20 00:00:00.0)
Τα φύκια δε γίνονται μεταξωτές κορδέλες(1996-09-12 00:00:00.0)
Δεσμευόμαστε να μη συμβιβαστούμε(1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ