Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα το προσκλητήριο της νίκης

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, συνταξιούχων και ανέργων, της νεολαίας του νομού στη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, κορυφώνεται η προεκλογική δουλιά των κομμουνιστών στο Νομό Λάρισας

Η όλο και μεγαλύτερη αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από τους κατοίκους της Λάρισας, η οποία εκφράζεται καθημερινά με την υποδοχή που επιφυλάσσεται στους υποψήφιους βουλευτές και μέσα από τις εξορμήσεις του Κόμματος, δημιουργεί αισιοδοξία για το μέγεθος της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης, που γίνεται σήμερα στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκο, ενώ θα χαιρετίσει και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης, που βρίσκεται στη Λάρισα από χτες.

Οι εξορμήσεις των υποψήφιων βουλευτών, των μελών και στελεχών του Κόμματος, συνεχίστηκαν χτες και κορυφώνονται σήμερα με αμείωτη ένταση. Οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν γόνιμο έδαφος στη Λάρισα και τα χωριά της, των οποίων οι κάτοικοι στενάζουν κάτω από την αντιαγροτική πολιτική που εφάρμοσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με βάση τις κατευθύνσεις και εντολές της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Η όξυνση των προβλημάτων, η συνειδητοποίηση των αιτιών που τα προκαλούν και η αγωνιστική συνέπεια των κομμουνιστών που πρωτοπορούν σε κάθε αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος των αγροτών, αλλά και όλων των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, των νέων και των μαθητών, είναι μερικοί από τους λόγους γι' αυτή τη θετική υποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ από τους κατοίκους του νομού Λάρισας.Η συγκέντρωση αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, καθώς θα προηγηθούν τέσσερις προσυγκεντρώσεις και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες πορείες προς την πλατεία Ταχυδρομείου, από την πλατεία Νομαρχίας,το Αλκαζάρ,την πλατείαΑγ. Κωνσταντίνου και την πλατεία Λαού,οι οποίες θα περάσουν από το κέντρο της πόλης.

Χτες το βράδυ ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης, παρευρέθηκε στο χωριό Νίκαια,όπου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Κόμματος. Σήμερα το πρωί ο Χ. Φλωράκης θα συναντηθεί με την Πανθεσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την εκτροπή του Ανω Ρου του Αχελώου.Σήμερα επίσης πραγματοποιείται πανεξόρμηση στην αγορά της πόλης από τους υποψήφιους βουλευτές του νομού και κλιμάκιο στελεχών του Κόμματος.

Ο Τ. Τσαπλές,γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ, δήλωσε στο "Ρ": "Υπάρχει ένα συνολικό άνοιγμα της οργάνωσης στα χωριά και στην πόλη, όχι μόνο με αφορμή την προεκλογική συγκέντρωση, αλλά στα πλαίσια και της γενικότερης προεκλογικής δουλιάς του Κόμματος, με περιοδείες και ομιλίες, οι οποίες βρίσκουν σημαντική απήχηση σε όλα τα λαϊκά στρώματα, αγρότες, εργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες. Είναι ενδεικτικό ότι σε πολλά χωριά μάς είπαν ότι τους υποψήφιους των δυο μεγάλων κομμάτων τους διώχνουν, αλλά τους δικούς μας όχι μόνο τους ακούνε προσεκτικά άνθρωποι από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αλλά χειροκροτούν και τις θέσεις του ΚΚΕ. Είναι έντονη η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια του κόσμου για τις επιπτώσεις της πολιτικής που εφάρμοσαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα στον αγροτικό κόσμο. Το θετικό κλίμα όμως που υπάρχει για το ΚΚΕ δε μας οδηγεί στην επανάπαυση. Το αντίθετο. Αυτή η τελευταία βδομάδα θα είναι μεγαλύτερης έντασης των προσπαθειών των μελών και στελεχών του κόμματος. Ανθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, με το έντυπο υλικό του Κόμματος και με την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο και στο νομό μας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ