Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ, για αναβάθμιση του ΙΚΑ

Με περιοδείες και επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και περιοχές της πόλης, εντείνεται η προεκλογική εξόρμηση του Κόμματος στο Ν. Θεσσαλονίκης

Κορυφώνεται και στη Θεσσαλονίκη η προεκλογική εκστρατεία του ΚΚΕ και καθημερινά τα μηνύματα, που έρχονται από όλους τους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, είναι ενθαρρυντικά για μια σαφή άνοδο της εκλογικής δύναμης του Κόμματος. Η συνέπεια και η μαχητικότητα των στελεχών, των μελών και των οπαδών του ΚΚΕ σε όλους τους διεκδικητικούς αγώνες του λαού της Θεσσαλονίκης, στην πόλη και στην ύπαιθρο, έχουν εμπνεύσει την πεποίθηση σε παλιούς και νέους ψηφοφόρους πως το λαϊκό μέτωπο αντίστασης στη νέα επίθεση, που σχεδιάζει το μεγάλο κεφάλαιο ενάντια στα δικαιώματα και τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων, προϋποθέτει ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή.

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και χτες οι προεκλογικές περιοδείες των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ και στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Κατσαρός επισκέφτηκε το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης και μίλησε με όλους τους εργαζόμενους στα διάφορα τμήματα. "Δεν ερχόμαστε πρώτη φορά και γνωρίζετε πολύ καλά πως το ΚΚΕ θεωρεί το ΙΚΑ κορμό της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας και παλεύει καθημερινά για την ανάπτυξη και αναβάθμισή του", τόνισε ο Γιάννης Κατσαρός και πρόσθεσε: Σας καλούμε να στηρίξετε το ΚΚΕ, ώστε να υπάρχει η ισχυρή δύναμη που θα εγγυάται την ύπαρξη του ΙΚΑ, κόντρα στα σχέδια διάλυσης που προωθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ πρέπει να ενισχύσουν αυτό τον αγώνα για την προστασία του ασφαλιστικού συστήματος, που τόσα προσφέρει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας".

Χαρακτηριστικά οι εργατοτεχνίτες και οι υπάλληλοι του αρχείου συντάξεων έδειξαν έκπληξη, γιατί κανείς υποψήφιος μέχρι σήμερα δεν είχε κατέβει στο υπόγειο. Οπως είπαν ακόμα, η κατάσταση στο ΙΚΑ παραμένει πρωτόγονη και σχεδόν όλα γίνονται με το χέρι. Δεν υπάρχει μηχανοργάνωση και οι ελλείψεις σε υποδομή είναι μεγάλες, ενώ, την ίδια στιγμή, σύμφωνα και με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γ. Σώπαση, η αναξιοποίητη ακίνητη περιουσία του Ιδρύματοςστη Θεσσαλονίκη, που ξεπερνά σε αξία τα 3 δισ. δραχμές, έχει αφεθεί στις ορέξεις διαφόρων επιτήδειων καταπατητών.

Ανάλογα θερμό ήταν το κλίμα και στον Οργανισμό Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Ο Γιάννης Κατσαρός μίλησε με τους υπαλλήλους και τους τεχνικούς των τμημάτων και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων του αποχετευτικού αγωγού. Τόνισε πως οι υπάλληλοι των οργανισμών δεν πρέπει να μείνουν απαθείς, αλλά να αντισταθούν στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου τομέα και να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους, ψηφίζοντας ΚΚΕ, το κόμμα που αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ