Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κόκκινο μήνυμα της νιότης

Την αποφασιστικότητά τους να αντεπιτεθούν με την ψήφο τους, ενισχύοντας μαζικά το ΚΚΕ, το κόμμα της νιότης και του αγώνα, εξέφρασαν, χτες, οι νεολαίοι στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της ΚΝΕ στην πόλη της Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -

Τη δική τους απάντηση στις δημαγωγικές εξαγγελίες των πρωταγωνιστών του δικομματισμού και των δορυφόρων τους, έδωσαν χτες οι νέοι και οι νέες της Θεσσαλονίκης με τη μαχητική τους συμμετοχή στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ναυαρίνου στις 8 το βράδυ. Είναι σίγουρο πως μετά τους εργάτες, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, η νεολαία, που βιώνει κι αυτή και μάλιστα με το χειρότερο τρόπο τις αντιλαϊκές πολιτικές, στηρίζει το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ.

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α Θεσσαλονίκης Νίκος Χριστάνης αναφέρθηκε στο στημένο παιχνίδι του δικομματισμού, κατήγγειλε την ακατάσχετη δημαγωγία των κομμάτων της υποταγής και της ευρωλαγνίας, που στόχο έχει την υφαρπαγή της ψήφου των νέων και κάλεσε τη νεολαία να αντιδράσει δυναμικά και να βγει στην αντεπίθεση. Κάλεσε τη νεολαία να ψηφίσει το ΚΚΕ και να δυναμώσει το ρεύμα του λαού που παλεύει να ανατρέψει τις πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης. Εδωσε έτσι την ευκαιρία στους συγκεντρωμένους νέους που απάντησαν: "Αντεπίθεση λαέ, με ισχυρό ΚΚΕ".

"Οι νέοι ας μην ξεγελαστούν, είπε ο Ν. Χριστάνης και προειδοποίησε: Αυτοί που εξαργυρώνουν τα όνειρά μας στο χρηματιστήριο των Βρυξελλών δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα".

Χαιρετίζοντας ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,αναφέρθηκε στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, που προσπαθεί να πείσει τη νεολαία πως το ΚΚΕ είναι, δήθεν, ένα κόμμα περιχαρακωμένο, μακριά από τα προβλήματα και τους προβληματισμούς της νεολαίας. Τους διαψεύσαμε! Το διάστημα που πέρασε από τις εκλογές του 93' η νεολαία δεν έπαψε να αντιπαλεύει τη συντηρητική τους πολιτική. Τους απαντάμε και σήμερα με τη μεγάλη κινητοποίηση χιλιάδων νέων, σε όλη τη χώρα, για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ. Θα τους δώσουν, όμως, και νέα απάντηση στις 22 του μήνα τα χιλιάδες νεανικά ψηφοδέλτια, που θα πέσουν για πρώτη φορά και θα είναι κόκκινα, θα είναι του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, υπογράμμισε: Οι νέοι που σήμερα εγκλωβίζονται με τα ρουσφέτια, που σπρώχνονται στο περιθώριο, που ζουν την εξαθλίωση της παιδείας και την ασυδοσία της εργοδοσίας, πρέπει να κρίνουν όχι με ποιο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίζεται η επίθεση στα δικαιώματά τους, αλλά να επιλέξουν με την ψήφο τους το πόσο δυνατά θα ακούγεται η οργή τους, η αγωνιστική τους διάθεση. Να αποφασίσουν, τώρα, να βγουν στην αντεπίθεση με ένα ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στο δικομματισμό και τα κόμματα, που στηρίζουν την ίδια καταστροφική πολιτική του όπως είναι η ΠΟΛ.ΑΝ., ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με προσανατολισμό στην ανάπτυξη της Οργάνωσης(2006-04-20 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(1998-08-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1997-09-16 00:00:00.0)
Με άνωθεν εντολές η ποινικοποίηση των αγώνων(1997-05-09 00:00:00.0)
Η νεολαία δεν είναι μόνη της(1996-10-10 00:00:00.0)
"Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες"(1995-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ