Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Γενική αποδοχή του ΚΚΕ

Πολύ θετικά μηνύματα για μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου των κομμουνιστών. Περιοδεία υποψηφίων του Κόμματος

Τα χωριά της Λήμνου οργώνουν τις τελευταίες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές Νομού Λέσβου (και Λήμνου) Στρατής Κόρακας και ο Λήμνιος Κώστας Πινάκος.Οι κομμουνιστές υποψήφιοι, γνωστοί από τους αγώνες του λαού του νησιού για τη λύση σοβαρών προβλημάτων τους, όπου κι αν βρεθούν και μιλήσουν, καταχειροκροτούνται από τους κατοίκους του νησιού, όπως έγινε προχτές στο Ανδρώνι Μύρινας και τον Κάσπακα.

Μιλώντας στον Κάσπακα, ο Στρατής Κόρακας αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και την ασφάλεια της χώρας και επισήμανε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεπικουρούμενα από τους μικρούς τους συνοδοιπόρους, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Παριστάνουν τους υπερπατριώτες, είπε, αλλά σκύβουν το κεφάλι στη θέληση των αφεντικών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και είναι αυτά τα αφεντικά που δημιουργούν την τεχνητή ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και, κατ' επέκταση, υπονομεύουν τα σύνορά μας. Αυτή, ακριβώς, η πολιτική οδηγεί στη διχοτόμηση της Κύπρου και σε όλο και αυξανόμενες στρατιωτικές δαπάνες, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος και κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής σε κινητοποίηση, με στόχο τη συναδέλφωση των δύο λαών της χώρας μας και της Τουρκίας. Υπενθύμισε, σχετικά, τις θετικές εμπειρίες από την πρόσφατη επίσκεψη και περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Τσεσμέ.

Επισκεπτόμενος τον Αγ. Δημήτριο Λήμνου, ο Στρ. Κόρακας μίλησε για την καταστροφική αγροτική πολιτική της ΕΕ και θύμισε τις ευθύνες των κομμάτων του δικομματισμού και των στηριγμάτων τους γιατί στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική. Μια πολιτική, που έχει ήδη σοβαρότατες επιπτώσεις σε βάρος της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, σε βάρος των εργατοϋπαλλήλων.

Την επομένη, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ περιόδευσαν στην αγορά της Μύρινας, στις υπηρεσίες του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, στην ΕΑΣ και το οινοποιείο Λήμνου και άλλες υπηρεσίες. Την ίδια μέρα επισκέφθηκαν τα χωριά Ρωμανού και Ρεπανίδι και μίλησαν σε συγκέντρωση των κατοίκων στην Ατσική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ