Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Εντυπωσιάζει η σταθερή πολιτική του ΚΚΕ

Περιοδεία του Μπάμπη Αγγουράκη, υποψήφιου στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας

Χάρη την καλή θέληση των εργαζομένων λειτουργούν - χωρίς να παρουσιάζουν προβλήματα - οι περισσότερες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών. Υπερωρίες οι οποίες δεν πληρώνονται, αλλά και εργαζόμενοι που χρειάζεται να δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο, για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις του υπουργείου, είναι ζητήματα που έθεσαν οι υπάλληλοι του υπουργείου στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος στην Α Περιφέρεια της Αθήνας Μπάμπη Αγγουράκη περιόδευσαν χτες το πρωί στο χώρο. Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο δεν παρέλειψαν να εκφράσουν και την ευχάριστη έκπληξή τους για την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, αφού όπως τόνισαν ήταν το πρώτο κόμμα, μέχρι στιγμής, που επισκέφτηκε το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Μπ. Αγγουράκης συζήτησε με τους εργαζομένους για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μάλιστα μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκαν σημαντικά ζητήματα, όπως ότι "στο υπουργείο έχουν να προσληφθούν ακόλουθοι περίπου δυο χρόνια και ότι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κάνουν πολλές υπερωρίες". Παράλληλα ο Μπ. Αγγουράκης ζήτησε τη γνώμη και την κριτική των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί το ΚΚΕ τόσο στα εξωτερικά θέματα όσο και στις γενικότερες πολιτικές του επιλογές. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν ότι το ΚΚΕ ακολουθεί μια σταθερή πολιτική και είναι σταθερό στις θέσεις του. Παράλληλα οι υπάλληλοι του υπουργείου ενδιαφέρθηκαν να μάθουν από τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος ποια πιστεύει ότι θα είναι η εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει το ΚΚΕ απ' αυτές τις εκλογές. Ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκουν αποδοχή στον κόσμο. Μια αποδοχή όμως, συνέχισε, που πρέπει να εκφραστεί με την ψήφο, για να υπάρχει την επόμενη μέρα των εκλογών μια φωνή αντίστασης μέσα στο Κοινοβούλιο. Μια φωνή, κατέληξε, που μαζί με τους αγώνες των εργαζομένων θα μπορέσει να αποτελέσει το αντίβαρο στις αντιλαϊκές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Εξάλλου ο Μπ. Αγγουράκης συναντήθηκε και με τον πρέσβη της χώρας μας, που είναι υπεύθυνος για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, κ. Λαδόπουλο. Στη συνάντηση αυτή που ακολούθησε, ο Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ριζικά διαφορετική θέση από την κυβέρνηση σχετικά με την εξωτερική πολιτική που πρέπει να ακολουθεί η χώρα μας απέναντι στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ