Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγκαία η ενίσχυση του ΚΚΕ

Περιοδεία στο λιμάνι του Πειραιά, στα ακτοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια, των υποψήφιων του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζή, Σ. Τσιμπόγλου, Γ. Μανουσογιαννάκη και Θ. Σταματόπουλου

Για την ανάγκη όχι μόνο αντίστασης, αλλά και αντεπίθεσης των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων, με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ μετά τις 22 του μήνα, το μόνο κόμμα που βρέθηκε κοντά τους αγώνες όλων των εργαζομένων,συζήτησε με τους ναυτεργάτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ, που περιόδευσε χτες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, στα ακτοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια, με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στην Α Περιφέρεια του Πειραιά Σπ. Χαλβατζή και Σ. Τσιμπόγλου,τον υποψήφιο στη Β Πειραιά Γ. Μανουσογιαννάκη και τον Θ. Σταματόπουλο,υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας.

Η πρώτη στάση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ ήταν στο πλοίο "Οδυσσέας".Εκεί εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια των ναυτεργατών απέναντι στα δυο μεγάλα κόμματα, ενώ τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ για να μπορεί από καλύτερες θέσεις να παλέψει για τα προβλήματα των εργαζομένων.

"Σκοπός είναι να ενισχυθεί το ΚΚΕ",ήταν τα λόγια ενός ναυτεργάτη προς τους κομμουνιστές υποψηφίους, στη δεύτερη στάση που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΚΚΕ στο πλοίο "Ολύμπικ"."Τα δυο μεγάλα κόμματα δεν πρέπει να τα ψηφίσουμε. Αν πρέπει να ψηφίσουμε κάποιο κόμμα, αυτό είναι το ΚΚΕ", ήταν τα λόγια ενός άλλου ναυτεργάτη. Στο πλοίο "Αρκαδία" έγινε συγκέντρωση στην τραπεζαρία του πληρώματος όπου οι εργαζόμενοι του πλοίου κουβέντιασαν με τους υποψήφιους βουλευτές για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς απειλούνται καθημερινά με διωγμό από τα πλοία. Από τη μεριά τους οι κομμουνιστές υποψήφιοι κάλεσαν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν το ΚΚΕ για να μπει φρένο στην πολιτική της λιτότητας και της υποταγής.

Συγκέντρωση έγινε στον καταπέλτη του πλοίου "Αρκάδι",όπου ο Σ. Τσιμπόγλου μιλώντας στους ναυτεργάτες τόνισε: "Αυτή η υποσχεσιολογία που δίνεται από τα κανάλια έχει σκοπό να συγκαλύψει τα πραγματικά προβλήματα. Γεγονός είναι ότι είτε βγει είτε δε βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση, υπάρχουν τα μικρότερα κόμματα που θα βοηθήσουν στο να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Η ναυτιλία και το ναυτεργατικό δυναμικό σε λίγα χρόνια θα αφελληνιστούνπλήρως. Οσοι μείνουν θα δουλεύουν σε τραγικές εργασιακές συνθήκες. Γι' αυτό χρειάζεται συνδικαλιστική αλλά και πολιτική αντίσταση. Πρέπει να σπάσουμε το πλέγμα των δυνάμεων των εξαρτήσεων, για τη δουλιά μας, για τη δουλιά των παιδιών μας. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ".

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης με τη σειρά του τόνισε: "Γιατί ο ναυτεργάτης να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Γιατί τον πέταξε έξω από τα καράβια; Γιατί ο συνταξιούχος ναυτεργάτης να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Γιατί ο πρώτος μηχανικός παίρνει σύνταξη το 50% του βασικού μισθού των εν ενεργεία και ο ναύτης 85.000 - 90.000 δραχμές σύνταξη; Εχουμε πάθει τόσα, τι άλλο να πάθουμε, να πουλάμε κουλούρια στην Ακτή Μιαούλη;".

Ο υποψήφιος στην Α Περιφέρεια του Πειραιά Σπ. Χαλβατζής παίρνοντας το λόγο τόνισε με τη σειρά του ότι το ΚΚΕ νομιμοποιείται να ζητάει την ψήφο των εργατών, των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών, γιατί, τουλάχιστον, τα τρία τελευταία χρόνια οι κομμουνιστές ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. "Την επομένη των εκλογών θα προωθηθούν ακόμα πιο αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Γι' αυτό λέμε δώστε δύναμη στη δύναμή σας ψηφίστε το ΚΚΕ". Τέλος, ο Θ. Σταματόπουλος τόνισε με τη σειρά του ότι 22 ολόκληρα χρόνια εναλλάσσονται οι δυο κυβερνήσεις στην εξουσία. Το ναυτεργατικό δυναμικό συνεχώς μειώνεται και έχει μείνει λιγότερο από το 1/4. "Η κατάσταση - υπογράμμισε ο Θ. Σταματόπουλος - μπορεί και πρέπει ν' αλλάξει. Πρέπει να αντισταθούμε και στις 22 του μήνα να ρίξουμε την ψήφο στο ΚΚΕ".

Οι κομμουνιστές υποψήφιοι περιόδευσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και συναντήθηκαν με τον λιμενάρχη Ν. Κυπριαδάκη.Κατόπιν το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα Ναυτολόγια.Τέλος, οι κομμουνιστές υποψήφιοι μετά από πρόσκληση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν συνάντηση, όπου συζήτησαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, τόνισαν ότι το ΚΚΕ ήταν και θα είναι συμπαραστάτης στα προβλήματα των ναυτεργατών, ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη για αγώνες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που περιμένει μετά τις εκλογές τους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ