Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τέλος στους μονόδρομους, η φήφος στους κομμουνιστές

Πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση έκαναν χτες το βράδυ στην Καλαμάτα οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι οπαδοί κι άλλοι εργαζόμενοι που προσεγγίζουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 22 Σεπτέμβρη. Χαιρέτισε ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ

Το κόκκινο και η ελπίδα στη χτεσινή μαζικότατη - τη μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων - συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμάτα έδωσαν το μήνυμα της νίκης του ΚΚΕ στις εκλογές της 22 Σεπτέμβρη. Η συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, χτες το βράδυ, χαρακτηρίστηκε όχι μόνον από τη μαζική συμμετοχή, αλλά και από τον αγωνιστικό παλμό και τα μαχητικά συνθήματα των ανθρώπων του μόχθου που πήγαν εκεί, για να διαδηλώσουν την απόφασή τους για "Αντεπίθεση τώρα με το ΚΚΕ". Γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση με την ανεργία - πάνω από 2.100 θέσεις εργασίας χάθηκαν τα τελευταία 6 χρόνια των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τις 7 επιχειρήσεις που λειτουργούν, πέραν εκείνων που έκλεισαν. Δεν πάει άλλο με την καταστροφή των καλλιεργειών, που επιβάλλουν με τη νέα ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ. Γιατί οι νέοι που συμμετείχαν μαζικότερα, από κάθε προηγούμενη φορά, διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα θετικό από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα στηρίγματά τους, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Τζαβάρας, γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στο νομό Γιώργος Κουμουτσάκης, που στάθηκαν στα ιδιαίτερα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καταστροφική πολιτική του δικομματισμού στο νομό και στην αδιαφορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να λύσουν τα προβλήματα της περιοχής. Είναι χαρακτηριστικό πως, 10 χρόνια μετά τους μεγάλους σεισμούς, σχολεία στεγάζονται ακόμα σε λυόμενα, ενώ και ορισμένες φτωχές οικογένειες μένουν επίσης σε λυόμενα!

Χαιρέτισε επίσης ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οποίος ανάμεσα στα άλλα τόνισε: Φτάνουν πια οι μονόδρομοι του Μάαστριχτ που αποδιαρθρώνουν την παραγωγική βάση της χώρας μας, με τα προγράμματα σκληρής λιτότητας και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, που εφαρμόζονται στο όνομα της σύγκλισης και οδηγούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων, στην ανεργία, στη μείωση των κοινωνικών δαπανών και την υποβάθμιση της παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτοί είναι μονόδρομοι της ολιγαρχίας. Για τους εργαζόμενους μονόδρομος είναι η ενίσχυση του αγώνα τους, για να πάρει ο λαός στα χέρια του την ευθύνη να χαράξει το μέλλον του, σύμφωνα με τις δικές του προσδοκίες.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολιτική της υποτέλειας και του "γιες μεν", στην πολιτική του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσσονται στις κυβερνήσεις τα τελευταία 22 χρόνια. Αυτή η καταστροφική από κοινωνικοοικονομική άποψη πολιτική, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνεται και με την υποταγή στις εντολές της Νέας Τάξης των ιμπεριαλιστών.

Ο Ορέστης Κολοζώφ κάλεσε τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους επαγγελματίες, τη νεολαία και τη γενιά της Αντίστασης, να ψηφίσει ΚΚΕ. Ο λαός που αγανακτεί με την πολιτική του δικομματισμού, πρέπει να ψηφίσει ΚΚΕ και όχι τα άλλα μικρά κόμματα, τόνισε. Η ΠΟΛ.ΑΝ., το ΔΗΚΚΙ και ο ΣΥΝ, την επομένη είναι έτοιμα να δώσουν τη συμβολή τους στα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά σενάρια συνεργασίας, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα εφαρμόζει ακόμα χειρότερα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ