Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πολλαπλά κερδισμένη η ψήφος στο ΚΚΕ

"Ο λαός με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν χρειάζεται κάποιον που να αντιστέκεται με καθαρά χαρτιά στον δικομματισμό".Τη δήλωση αυτή έκανε η Αλ. Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την προπαγάνδα της "χαμένης ψήφου" στην οποία τελευταία αναφέρεται ο Κ. Σημίτης. Συγκεκριμένα τόνισε:

"Παμπάλαιες ιδέες οι οποίες επανέρχονται και ξαναεπανέρχονται γιατί θεωρούν ότι διά παντός μπορούν να αποβλακώνουν και να αποκοιμίζουν τον λαό. Νομίζω ότι ο λαός σήμερα είναι πιο αφυπνισμένος. Οταν το ΠΑΣΟΚ θέλει να κρύψει την ταύτισή του σε βασικά σημεία αν όχι σε όλα με τη ΝΔ τότε πετάει το σύνθημα "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"" για να ξεχάσει ο λαός τι σημαίνει ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά το "χρήσιμη" ή "άχρηστη" ψήφος, είναι φανερό ότι μιλάμε για την πολιτική. Δε μιλάμε για λαχείο, δε μιλάμε για ΠΡΟΤΟ. Δε μιλάμε για τζόγο. Ας ρωτήσουν τους ψηφοφόρους και τους φίλους του ΚΚΕ, αν αισθάνονται ότι η ψήφος τους πήγε χαμένη. Πολλαπλά κερδισμένη ψήφος είναι.

Ο λαός με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν, χρειάζεται κάποιον που να αντιστέκεται με καθαρά χαρτιά στο δικομματισμό και όχι να λέει "ναι μεν αλλά". Υπάρχουν πράγματα που η ζωή έχει αποδείξει ότι είναι ή μαύρα ή άσπρα, όχι όλα βέβαια. Αλλά τα βασικά ζητήματα είναι ή μαύρα ή άσπρα. Οταν είσαι "γκρίζος", "ροζ" στην πολιτική ζωή του τόπου, αφήνεις περιθώρια στην εναλλαγή δύο συντηρητικών κομμάτων όπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ