Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΔΑΠ - ΜΕΝΙΔΙ
Ρουσφέτια και εργολάβοι

Περιοδεία του Αντώνη Χοροζάνη, υποψήφιου βουλευτή του ΚΚΕ στο Υπόλοιπο Αττικής, στο σταθμό διύλισης νερού της εταιρίας στο Μενίδι

Τα σχέδια μερικής ιδιωτικοποίησης, τους εκατοντάδες εργολάβους που λυμαίνονται δημόσιο χρήμα, καθώς και τις χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις προηγούμενων χρόνων, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, στον Αντώνη Χοροζάνη,υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στο Υπόλοιπο Αττικής, που περιόδευσε χτες στο σταθμό διύλισης νερού της εταιρίας στο Μενίδι και συζήτησε μαζί τους. Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το κεντρικό κοντρόλ της ΕΥΔΑΠ που ρυθμίζει την παροχή του νερού που έρχεται από τη λίμνη του Μόρνου. "Η ΕΥΔΑΠ έχει τα καλύτερα νερά της Ευρώπης", ήταν από τα πρώτα λόγια των εργαζομένων, που κατήγγειλαν τις ιδιωτικές εταιρίες με τα εμφιαλωμένα νερά για κερδοσκοπία σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, βοηθώντας παράλληλα την κυβέρνηση να περάσει πιο εύκολα τη μερική ιδιωτικοποίηση της εταιρίας.

Ενα από τα πιο καυτά και χρόνια προβλήματα του κλάδου που κατήγγειλαν στον υποψήφιο βουλευτή οι εργαζόμενοι ήταν οι χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, με σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Αποτέλεσμα, αρκετοί εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ να είναι διοικητικό - οικονομικό προσωπικό που κάθεται στα γραφεία δημιουργώντας και την άσχημη εικόνα των δημόσιων οργανισμών.

"Μάστιγα των εργολάβων", έχουν ονομάσει οι εργαζόμενοι τις εκατοντάδες εργολαβίες που δίνονται για έργα της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, τη στιγμή που και το προσωπικό αλλά και η υποδομή της εταιρίας μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη χωρίς να επιβαρύνεται το δημόσιο και να βγαίνει η εταιρία ελλειμματική.

Ο Α. Χοροζάνης κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν στις εκλογές το ΚΚΕ και τόνισε ότι η πολιτική του δικομματισμού είναι αυτή που θέλει να ιδιωτικοποιήσει όλους τους δημόσιους οργανισμούς, κάτι που βρίσκει αντίθετο το ΚΚΕ. "Οι μέχρι τώρα ιδιωτικοποιήσεις έχουν δημιουργήσει θέσεις ανεργίας και χρέη στο δημόσιο", είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας ήταν οι αποθήκες υλικού της ΕΥΔΑΠ, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν σε πολλά θέματα τις θέσεις του ΚΚΕ τις οποίες έκριναν και σωστές και έκαναν πολλές ερωτήσεις για διάφορα ζητήματα εκφράζοντας την ανησυχία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Τι κοστίζει η ανεργία στο δημόσιο, ήταν η ερώτηση αρκετών εργαζομένων. Τίποτα,απάντησε ο Α. Χοροζάνης, αν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις παραμείνουν ως έχουν και δεν ιδιωτικοποιηθούν. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων που έγιναν μέχρι σήμερα μόνο θέσεις ανεργίας δημιούργησαν και χρέη για το κράτος.

Σε μια άλλη ερώτηση εργαζόμενου για την ιδιωτική πρωτοβουλία και το κράτος, ο Α. Χοροζάνης απάντησε ότι σήμερα κράτος και ιδιώτες δουλεύουν για το κέρδος των ιδιωτών. Το κράτος όμως πρέπει να δουλεύει προς όφελος της εθνικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ