Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πειραιώτικο "μαύρο" σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

"Σείστηκε" ο Πειραιάς το πρωί της Πέμπτης από την οργισμένη φωνή των συνταξιούχων. "Μαύρο στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που ο ένας μας τα πήρε και ο άλλος αρνείται να μας τα δώσει. Μαύρο και στα μικρότερα κόμματα, που υποστηρίζουν το πρόγραμμα "σύγκλισης"", βροντοφώναξαν στην πικετοφορία που οργάνωσε η Εκλογική Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ των συνταξιούχων.

Η συμμετοχή των συνταξιούχων στην πικετοφορία ήταν μαζική, ενώ η συμπαράσταση του κόσμου ήταν μεγάλη: "Εχετε δίκιο",τους φώναζαν και τους καλούσαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο. Ο Ν. Σουγγλάκος,πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, μίλησε στους συγκεντρωμένους για την επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια από τα δύο "μεγάλα" κόμματα και τους κάλεσε να ψηφίσουν ΚΚΕ, "το μόνο κόμμα που συμπαραστέκεται έμπρακτα στους συνταξιούχους". Μετά τη συγκέντρωση οι συνταξιούχοι, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, κατέβηκαν στο Πασαλιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά, διέσχισαν την Κεντρική Αγορά και κατέληξαν στο Δημοτικό Θέατρο, στο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν. "Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν, στις 22 τιμωρούν", "Αυτή η πολιτική του Μάαστριχτ είναι εντολή", "Οχι στις συντάξεις πείνας", "Αντεπίθεση λαέ με το ΚΚΕ", ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Λίγο πριν το τέλος της πικετοφορίας ο Ν. Σουγγλάκος κάλεσε άλλη μια φορά τους συνταξιούχους να "μαυρίσουν" το δικομματισμό. "Αντε, και καλό βόλι στις 22 του Σεπτέμβρη", έδωσε το σύνθημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ