Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Τα ψέματα εδώ δεν έχουν πέραση...

Το ΚΚΕ επιμένει να παλεύει στο δρόμο, δίπλα στον εργαζόμενο, σημείωσε ο υποψήφιος του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά Γερ. Αραβανής

Στη Δραπετσώνα πια δεν έχουν πέραση τα ψέματα. Ο λαός δεν παρασύρεται στο κυνήγι των εντυπώσεων, δεν κάθεται απαθής απέναντι σε τηλεοράσεις. Οι κάτοικοι της Δραπετσώνας άφησαν τους δύο μονομάχους να τα πουν μεταξύ τους με τις σημαδεμένες ερωτήσεις τους από τηλεοράσεως και διάλεξαν το δρόμο του αγώνα, τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Κ. Βάρναλη.

"Επιμένουμε αταλάντευτα να παλεύουμε στο δρόμο, δίπλα στον εργαζόμενο, κοντά στα προβλήματά του", σημείωσε ο κεντρικός ομιλητής, υποψήφιος στη Β Πειραιά του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και κατήγγειλε "το τηλεοπτικό θέατρο των αρχόντων του δικομματισμού, αλλά και το απίστευτο και προκλητικό γαϊτανάκι υποσχέσεων των υποψηφίων των δύο κομμάτων, στη Β Περιφέρεια του Πειραιά, την ίδια περιφέρεια που αφανίζουν τα τελευταία χρόνια με την πολιτική που υπηρετούν".

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά ανάγκη να αναβαπτιστεί στην εντολή του λαού, αλλά θέλει να υποκλέψει την ψήφο του για να προωθήσει για τέσσερα ολόκληρα χρόνια μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, μια πολιτική που θα υποτάξει ακόμα περισσότερο τη χώρα στον ξένο παράγοντα. Ερχεται ένταση της φορολογίας, νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, έκθλιψη των κοινωνικών δαπανών.

Ο πρωθυπουργός, σημείωσε ο βουλευτής, αναφέρθηκε πρόσφατα στις δυο Ελλάδες, αυτή της αρπαχτής και της προχειρότητας και, την άλλη, της δημιουργίας και της ανταγωνιστικότητας. Μια χούφτα επιχειρηματίες αυξάνουν κατακόρυφα τα κέρδη τους, οι μεγαλοκαταθέτες φουσκώνουν τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία. Τα μονοπώλια αλωνίζουν. Την ίδια ώρα, στους 500.000 άνεργους, προστίθενται νέοι, οι συνταξιούχοι ζουν στη φτώχεια. Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού οδηγείται στην εξαθλίωση. Είναι προκλητική η κυβερνητική δήλωση ότι η οικονομία πάει καλά. Οταν το 30% του λαού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και οι μισθοί έχουν χάσει της μισή τους αξία. Η επίθεση στο κοινωνικό κράτος, στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματα των εργαζομένων, θα ενταθεί από τη Δευτέρα, όποιοι και αν συγκροτήσουν τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Χρειάζεται τώρα να αντεπιτεθούμε, πρέπει με κάθε τρόπο να παρεμποδίσουμε τη χειρότερη πολιτική που έρχεται. Ο Πειραιάς κινδυνεύει να γίνει ένα μεγάλο Λαύριο. Κάθε σπίτι και άνεργος. Πρέπει να τους σταματήσουμε, οι κομμουνιστές να αγωνιστούμε ως την Κυριακή, για να ψηφιστεί μαζικά το ΚΚΕ. Να ανεβάσουμε τις δυνάμεις του Κόμματος ψηλά, να παλέψουμε για την προοπτική, το καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού. Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β Πειραιά του ΚΚΕ Ελ. Παπαδοπούλου και Γ. Μανουσογιαννάκης,ενώ παρευρέθηκε ο επίσης υποψήφιος Αν. Ζαζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ