Πέμπτη 20 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με προσανατολισμό στην ανάπτυξη της Οργάνωσης

Με περισσότερη ωριμότητα και σταθερά προσανατολισμένη στην ολόπλευρη ανάπτυξή της και την ενίσχυση της παρέμβασης στη νεολαία βγήκε από τη Συνδιάσκεψη Περιοχής η Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Η Συνδιάσκεψη έθεσε στο επίκεντρο του προβληματισμού της το πώς θα ισχυροποιηθεί παραπέρα η ΚΝΕ αναπτύσσοντας τον πρωτοπόρο, επαναστατικό ρόλο της ως νεολαία του ΚΚΕ, που συμβάλλει στη δημιουργία των προϋποθέσεων για την οικοδόμηση του Μετώπου στην πάλη για το Σοσιαλισμό.

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησαν ο Νίκος Κούρος από το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ κι ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας. Γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ εκλέχτηκε η Σίσσυ Χοροζάνη.

Το προηγούμενο διάστημα, η Οργάνωση της Κεντρικής Μακεδονίας ανέπτυξε δράση στους χώρους των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών και των νέων εργαζομένων. Μέτρησε βήματα κι αδυναμίες από το άνοιγμα στους χώρους αυτούς. Εγιναν σοβαρές προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η παρέμβαση της Οργάνωσης και να εξειδικευτεί η δουλιά ανά χώρο.

Εκτός των άλλων, διαπιστώθηκε, πως αποφασιστική ήταν η συμβολή της Οργάνωσης στη συγκρότηση Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών στις Σέρρες, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη σε Σέρρες και Εδεσσα. Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της περιοχής πραγματοποιήθηκε πλατύ άνοιγμα κι αναπτύχθηκαν διεργασίες για τις εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το άρθρο 16 του Συντάγματος, την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, ενώ άνοδο σημείωσαν οι δυνάμεις της ΠΚΣ σε Εδεσσα και Σέρρες. Σταθεροποιήθηκε η παρουσία της Οργάνωσης στους χώρους κατάρτισης των νέων και στους εμποροϋπαλλήλους. Βασικοί στόχοι της Οργάνωσης για το επόμενο διάστημα είναι να σταθεροποιηθεί και να συνεχιστεί η ολόπλευρη ανάπτυξη και παρέμβαση της Οργάνωσης στους παραπάνω χώρους αλλά και στους νέους αγρότες της περιοχής.

Στην ομιλία του ο Νίκος Χριστάνης, μεταξύ των άλλων, σημείωσε τη δυνατότητα και την ανάγκη η ΚΝΕ να συμβάλλει, με την οργανωμένη δράση της πλάι στο Κόμμα, στην ενίσχυση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ. Ενώ τόνισε την ανάγκη οργανωτικής ανάπτυξης και αφομοίωσης των νέων μελών, της ενίσχυσης του ιδεολογικού - μορφωτικού ρεύματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τις μάχες που έρχονται (2023-04-11 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση με τη στρατηγική της αστικής τάξης και την πολιτική της «πράσινης μετάβασης» (2023-03-29 00:00:00.0)
Αλλες φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις (2019-09-18 00:00:00.0)
Μεγάλα φεστιβαλικά ραντεβού αυτές τις μέρες (2017-09-07 00:00:00.0)
«Η ΕΕ ωφελεί τους κεφαλαιοκράτες όχι τους λαούς» (2008-06-05 00:00:00.0)
Η επίθεση στα λαϊκά στρώματα μπορεί να αναχαιτιστεί (2003-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ